Hans Granberg säger att han fick kännedom om flytten med en dags varsel och att det är anledningen till att det stod bär i vägen när Alf Waara med flera skulle bära ut bageriutrustningen.
– Vi hade bär för en miljon kronor i gången, vi hade planerat verksamheten så och vi behövde få pressa dem. Nu har vi gjort det och gången är fri, säger Hans Granberg.
Hans Granberg säger att en flytt alltid ska planeras och gås i genom:
– Du lämnar inte en sådan här lokal från en dag till en annan. Det är klart vi måste prata om återställandet av lokalen, det är bland annat en ventilation som ska tas bort och ett fönster som ska sättas tillbaka och en vägg som de satt dit ska tas bort. De ska städa ur lokalen också, det är mjöl överallt.
”När vi haft den genomgången av hur det här ska gå till och hur det ska bekostas, då är de välkomna att hämta utrustningen” säger Hans Granberg som påminner om att Kalix Syltfabrik AB och Kalix Bröd AB har ett femårigt kontrakt som det är drygt fyra år kvar på.
– Ett kontrakt kan bara brytas om vi går med på det och det gör vi om de gör rätt för sig. Så länge de inte gjort det, fortsätter vi att betrakta Kalix Bröd AB som hyresgäst, säger Hans Granberg.
Hans Granberg återkommer till kontamineringsrisken med att ha mjöl i fastigheten.
Har du konfronterat anställda vid Kalix Bröd AB om det?
– Ja, när jag inte såg någon förbättring så gjorde jag det. Om det kommer mjöl i våra produkter blir de förstörda. Det har inte skett, och det får aldrig ske. Det vore katastrof för oss, säger Hans Granberg.