Sommarfesten: "Vi planerar som vanligt"

Sommarfesten , bild från sommaren 2018.
Sommarfesten , bild från sommaren 2018.

Planerna för Sommarfesten fortgår enligt plan. "Förköpen kan komma senare än vanligt" säger Karl-Göran Lindbäck, fritids- och kulturchef Kalix kommun.

Kalix kommun 18 mars 2020 07:00

Kalix kommun har berättat vilka artister som kommer till Sommarfesten 2020, 10-19 juli, och bland dem finns Smith & Tell, Return, Darin och Miriam Bryant.

– Vi planerar som vanligt för Sommarfesten, vi ser inte att vi behöver ändra på något i detta med anledning av coronaviruset, nu. De konsekvenser vi nu kan se är att Kalixborna lär vara försiktiga och avvakta med förköpen, men det brukar Kalixborna vara, människor utifrån brukar vara tidigast med förköpen, säger Karl-Göran Lindbäck.

Desto mer märks konsekvenser på konferenserna i Kalix Folkets hus.

– Det är helt lugnt i Folkets hus just nu. Flera konferenser har avbokats och bland evenemangen som ställs in finns påskdansen på långfredag. Det här sammantaget innebär ett ekonomiskt tapp för oss, jag har inte analyserat hur mycket pengar det kan handla om, men liv och hälsa måste naturligtvis gå först, säger Karl-Göran Lindbäck.

Under onsdagen meddelade fritidsgården Frizon, som också finns i Kalix Folkets hus, att de håller stängt från och med onsdag 18 mars.

Sommarfesten 2020 är den fjärde i ordningen och den kan vara den sista i Kalix kommuns regi:

Kommunfullmäktige har haft frågan om Sommarfesten i Kalix på bordet och beslutet blev då att Kalix kommun fortsätter som huvudarrangör år 2020 och målet är att ett eventbolag ska driva arrangemanget från år 2021.

Det årliga anslaget beslutades till 100 000 kronor, samt 200 000 kronor till förlusttäckning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa