Sommarfesten - så ser planerna ut

Sommarfesten 2020 kan bli den sista med Kalix kommun som huvudarrangör.

Sommarfesten 2019.

Sommarfesten 2019.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Kalix kommun2020-01-22 20:30

Kommunfullmäktige har haft frågan om Sommarfesten i Kalix på bordet och beslutet blev då att Kalix kommun fortsätter som huvudarrangör år 2020 och målet är att ett eventbolag ska driva arrangemanget från år 2021.

Det årliga anslaget beslutades till 100 000 kronor, samt 200 000 kronor till förlusttäckning.

– Kalix Sommarfest är ett fenomen som gått väldigt snabbt från starten till att bli väldigt känd, sade Maria Henriksson, kommundirektör, då.

Karl-Göran Lindbäck, fritids- och kulturchef Kalix kommun, säger att arbetet med årets fest - den fjärde i ordningen - pågår.

– Vi har lagt bud på ett antal artister, jag kan inte avslöja vilka, och de har lovat svara oss i slutet av den här månaden, säger Karl-Göran Lindbäck som apropå artisterna säger "det är artister som är väldigt kända i Sverige, genomgående väldigt hög kvalitet."

– Det finns ett stort intresse kring Sommarfesten. Kalixbor, men också hemvändare, hör av sig med önskemål och förslag. En utveckling över tid, sedan starten, är att näringslivet hör av sig och vill vara med och det är jättebra, säger Karl-Göran Lindbäck.

Bland nyheterna finns att Sommarfesten 2020 ska inledas med Norrbottensteatern på Strandängarna och att Pride också är den första helgen.

Reine Sundqvist, informationsansvarig som tillsammans med Karl-Göran Lindbäck styrt upp även de tidigare sommarfesterna, kommer inte att jobba under själva festveckan i år då han ska vara föräldraledig.

Peter Karlsson, musiker med rötterna i Kalix, är fortsatt involverad i arbetet med Sommarfesten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!