Revisorsrekommendation - utan resultat

Kalix kommun har inte följt rekommendationen av revisorerna.

Stig Carlsson säger att det handlar om en miss, och att rekommendationen från revisorerna ska med i reglementet.

Stig Carlsson säger att det handlar om en miss, och att rekommendationen från revisorerna ska med i reglementet.

Foto: Lotta Nilsson

Kalix kommun2019-10-31 10:12

Carl Otto Gählman, Framtid i Kalix, har uppmärksammat att Kalix kommun inte har följt kommunrevisorernas rekommendationer som ingår i "granskning av bostadsförsörjningsprogram" som presenterades i november 2018.

Revisorerna lämnar där bland annat rekommendationen "att kommunstyrelsen tar initiativ till att samhällsbyggnadsnämndens uppdrag att uppföra bostäder dokumenteras i dess reglemente".

– Det var grunden för vår överklagan till förvaltningsrätten. Att inte få rätt i förvaltningsrätten innebär inte att du har fel i sak, andra parametrar spelar in. Den argumentation som vi fått stå ut med från yttersta kommunledningen, om att vår överklagan skulle ha inneburit kostnadsfördyringar, är fruktansvärd. De styrande måste lära sig göra rätt på en gång, säger Carl Otto Gählman.

Stig Carlsson (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande, säger att han känner till rekommendationen från revisorerna och att de inte tagits med i reglementet:

– Det har blivit en miss i hanteringen. Det är absolut vår mening att ta med rekommendationen från revisorerna i reglementet och så skulle egentligen ha skett till nu. Vi ska åtgärda detta. Vi har stora ambitioner från politiken och då kan det hända att vi missar sådana saker. Det viktiga är ju ändå att vi gör det vi ska göra, i det här fallet bygger hyreshus.

Kommunalrådet Tommy Nilsson (S) har uttalat att överklaganden inneburit fördyringar, han säger nu så här:

– Det är fakta att det blev fördyringar på 2,1 miljoner kronor på grund av fördröjning till följd av överklagan, som inte fick gehör i förvaltningsrätten.

Carl Otto Gählman.
Carl Otto Gählman.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!