Trafikverket och Kalix kommun bjöd in till ett informationsmöte på måndagskvällen.
Ett 15-tal åhörare fanns på plats och hundratals människor uppgavs följa sändningen av mötet via webben.
Allmänhetens frågor handlade huvudsakligen om säkerheten i Gammelgården.
– Vi har funderat på att bredda vägen men vi har bedömt att det skapar stora risker. Vi prioriterar säkerhet framför framkomlighet. Vi kommer att fortsätta köra med lots under hela tiden som Kalixbron är avstängd, säger Staffan Ökvist som tillägger att inkörningsproblematiken "förhoppningsvis är över".
– Vi respekterar er bedömning när det kommer till säkerheten, det är så vi också tänker vid polisen, säger Mikael Engren, polis och boende i Gammelgården.
På frågan om det finns alternativ till att dra trafiken genom Gammelgården blir svaret att det inte finns i nuläget.
Förslaget, i händelse av att arbetena med Kalixbron dröjer längre än nu beräknat (klart den 14.2), är en isväg och företrädare för Trafikverket uppger att de tar med sig frågan.
Folke Bohman, boende i Gammelgården, föreslår att trafikljusen flyttas till i början respektive slutet av byn.
– Det är en jättebra synpunkt, det tar vi i itu med, säger Torbjörn Lennerö, enhetschef Vägunderhåll Trafikverket.
Det var vid en dykinspektion den 30 januari som påverkan på älvbotten vid ett brostöd upptäcktes, Kalixbron stängdes med omedelbar verkan och under helgen gjordes beräkningar om huruvida det är möjligt att göra rätt åtgärder för att kunna öppna bron.
– Vi förstärker på älvbotten, med betong, i olika etapper. Natten till måndag gjordes de första gjutningarna. Entreprenörerna jobbar dygnet runt, om det ser tomt ut på platsen så är det för att betongen härdar, säger Staffan Ökvist.
Kristina Nilsson, enhetschef Kalix sjukhus, säger att de längre körtiderna påverkar hela Östra Norrbotten eftersom ambulanserna har många körningar till Sunderby sjukhus.
– Vi har möjlighet att ringa lotsen och få fri lejd, säger Kristina Nilsson apropå blåljuskörningar.
Bland konsekvenserna vid Kalix kommun finns att barn kommer sent till skolan och att hemtjänsten samt hemsjukvården drabbas av förseningar.
– Om brostängningen blir mycket längre än nu känt så får vi ge tillbaka tid i skolan, säger Charlotte Sundqvist, utbildningschef vid Kalix kommun.