Efter kritiken: Badet ändrar öppettider

Beslutet att stänga simhallen på kvällar möttes av häftig kritik. Nu ska Sportcity ändra öppettiderna igen.

Fritids- och kulturnämnden kan ta tillbaka kvällsöppet för simhallen.

Fritids- och kulturnämnden kan ta tillbaka kvällsöppet för simhallen.

Foto: Sabina Nilsson/arkiv

Kalix kommun2019-09-24 07:34

Britt-Inger Nordström (S), ordförande fritids- och kulturnämnden, berättar att frågan om simhallens öppettider var en känsligare fråga än väntat. När beskedet kom, att simhallen inte längre har öppet sena kvällar, var det många som reagerade. 

– Det blev en folkstorm, minst sagt, säger Nordström.

Den 3 oktober ska nämnden bestämma hur öppettiderna ska vara i fortsättningen. Nämndens ordförande berättar nu att man kommer ha ett förslag om kvällsöppet två kvällar i veckan. I så fall ska badet ha öppet till 21 måndagar och torsdagar.

– Det viktiga här är att våra medborgare ska ha möjlighet att gå på badet även efter jobbet, säger Britt-Inger Nordström.

Kalix kommun erbjuder dessutom bara friskvårdsbidrag till de som använder sig av kommunalägda gymmet och badet inne i Sportcity, vilket har varit en del av kritiken mot kvällsstängningen.

Men det har stängts av en anledning: Pengar. 

Enhetschefen Stig Strömbäck försvarade det initiala beslutet med att simhallen inte har haft många besök på kvällar och att med kvällsstängt skulle man inte behöva ersätta två föräldraledigheter fullt ut.

Några siffror på hur mycket kvällsstängningen ska spara har inte offentliggjorts. Inte heller vad det nya förslaget kommer att kosta kommunen.

– Vi har sparkrav på nästan 1,4 miljoner kronor. Vi har gjort en osthyvlingsprincip den här gången, men nu går det nog inte att hyvla mer, säger Britt-Inger Nordström (S) som menar att kvällsöppet på simhallen ändå ska rymmas i budgeten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!