Drömmer om ett pärligt företag

Pärlor, glitter och drömfångare får Annette Heneryds kreativitet att vakna. ”Jag drömmer om att starta ett företag”, säger Annette Heneryd.

Här i soffan skapar Annette Heneryd allra bäst.

Här i soffan skapar Annette Heneryd allra bäst.

Foto: Linda Danhall

Kalix kommun2019-11-09 14:51

Det började med en presentjakt till Annette Heneryds mamma.

– Jag sökte men hittade ingenting som jag blev riktigt fäst vid, jag ville ha mer bling. Till slut tänkte jag att jag nog kan göra en själv, det blev fint och jag märkte att det var jätteroligt. På det sättet började jag göra väsksmycken, säger Annette Heneryd.

Snart utökades handarbetet till nyckelringar, smycken, drömfångare och solfångare. Allt med glittrande stenar och kristaller. Med tiden blev ”blinget” mer än bara vackert glitter.

– Kristaller och stenar har betydelser och påverkar oss på olika sätt. Det finns mycket mer än det vi ser, som energier som påverkar oss. En del tycker att det pratet är svammel, men en del tror på Gud och andra inte, det är inte svårare än så.

Det är främst på kvällen när barnen somnat som alla pärlor, stenar, band, kedjor och fjädrar kommer fram. Då sätter hon sig oftast i sitt hörn i soffan och dukar fram sina ädelstenar och sätter igång.

– Ibland sitter jag uppe väldigt sent, det får jag ångra dagen efter. Jag kan fortfarande bli förvånad och tänka, men det här kan ju jag. Jag blir väldigt glad när det jag gjort blivit fint. Jag tycker om att utvecklas och att testa nytt. 

Just nu är Annette Heneryd föräldraledig med ettåriga Isabella, men i framtiden drömmer hon om ett eget företag.

– Det är en dröm, ett mål.

Skapandet handlar mycket om känsla. När hon tycker att någonting hon skapat är klart, hänger hon upp den så hon kan se den när hon passerar. 

– Den får hänga till sig, så ser jag och känner om den är färdig. Jag slutar inte förrän jag är hundra procent nöjd. Jag vill känna ”åh, vad fin”. 

Handarbete ligger Annette Heneryd varmt om hjärtat.
Handarbete ligger Annette Heneryd varmt om hjärtat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!