Rekordtidig start

Till helgen öppnar slalombacken i Kåbdalis.- Det är rekordtidigt. Vi brukar tävla mot Tärnaby och i år blir vi först, säger ägaren Johan Gunnarstedt.

Skidbacken i Kåbdalis kan öppna rekordtidigt i år.FOTO: Maria Ödalen

Skidbacken i Kåbdalis kan öppna rekordtidigt i år.FOTO: Maria Ödalen

Foto: Maria Ödalen

KÅBDALIS2009-10-13 06:00
Just nu så kör snökanonerna för fullt på skidanläggningen. Konkurrenten Tärnafjällen öppnar en vecka senare.
- Att vi är först känns väl alltid roligt. Väderprognosen säger att det ska vara kallt väder de närmaste dygnen fram till torsdag.
- Därför bestämde vi oss för att öppna den 16 oktober istället för 24 oktober som först var planerat. Vi öppnar dock bara en av backarna,
Snökanoner
I år satsar Kåbdalis på ett snökanonsystem och en ny lift som kostar sammanlagt 16 miljoner.
- Vi investerar inte främst för att möta upp konkurrensen utan för att utveckla anläggningen. Stolliften som vi bygger konkurrerar vi däremot med på det nationella planet, säger Gunnarstedt.
Landslag
För tre år sedan besökte bland annat den alpina skidstjärnan Anja Persson Kåbdalis för att det var ont om snö i andra träningsbackar.Några kändisar kommer dock inte till helgen, men Johan Gunnarstedt säger att Kåbdalis slalombacke har gott om bokningar från hela världen framöver. Bland annat från Nya Zeeland.
- Vi har också klart med franska topplag som kommer hit senare eller i månadsskiftet oktober/november.
- Sedan är det också inbokat flera landslag men jag vill inte säga när de dyker upp. Landslagen vill gärna träna ostört och inte ha någon uppståndelse, säger Johan Gunnerstedt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om