Luleå föll - i slutsekunderna

HV71:s Martin Thörnberg visade att han klarar sig bra även utan nyopererade kedjekamraten Johan Davidsson.
Thörnberg blev tvåmålsskytt när HV71 besegrade toppkonkurrenten Luleå med 3-2 - genom att avgöra i slutsekunderna.
- Vi hade det rätta flytet idag, säger Thörnberg.

JÖNKÖPING 2011-01-11 
HV:s Jesper Fasth skjuter ett skott mot Luleås målvakt Andres Nilsson i tisdagens elitseriematch i ishockey mellan HV71 och Luleå HF i Kinnarps Arena i Jönköping. 
Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX / Kod: 62360

JÖNKÖPING 2011-01-11 HV:s Jesper Fasth skjuter ett skott mot Luleås målvakt Andres Nilsson i tisdagens elitseriematch i ishockey mellan HV71 och Luleå HF i Kinnarps Arena i Jönköping. Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX / Kod: 62360

Foto: MIKAEL FRITZON / SCANPIX

Jönköping2011-01-11 21:25

Två av elitseriens bästa målskyttar kommer från Jönköping: Pär Arlbrandt, 15 mål, och Martin Thörnberg, 17 mål.

Men de spelar i olika lag.

27-årige Thörnberg har haft en spikrak elitseriekarriär i sitt HV71, medan 28-årige Arlbrandt har blivit stjärna i Luleå via några misslyckade försök i elitserien och ett par fantastiska säsonger i allsvenskan.

Inför nästa säsong ryktas Arlbrandt vara på väg tillbaka till HV71, som har en uttalad strategi att ha en stomme av lokala spelare. Men än så länge är det alltså Luleå som gäller.

I torsdagens match gav Arlbrandt Luleå ledningen med 2-1, men Thörnberg både kvitterade till 2-2 och avgjorde till 3-2. Segermålet kom endast 34 sekunder före full tid.

- Det känns riktigt surt. Vi hade räknat med förlängning, och så får de ett slumpmål, säger Luleåbacken jan Sandström till Canal Plus.


Luleå har inte vunnit borta mot HV71 sedan 2004. Torsdagens toppmöte gav inte heller några poäng, trots att norrbottningarna gjorde en stark insats.

- Det känns som att vi gör en hyfsad match och vi har några lägen som vi hade kunna utnyttja bättre, men det är surt, fortsätter Sandström.

Bortalaget vann skotten med 33-22 och hade varit värda minst en poäng.

- Det böljade ganska mycke fram och tillbaka i slutet, men vi hade det rätta flytet idag, säger HV71:s Martin Thörnberg.

Matchendirekt: Läs om matchen minut för minut
Rödgul röra: Följ Danielssons och Danielssons blogg

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om