Jokkmokksföretag till New York

Om ett par veckor bär det av. Då reser Co Gerd från Jokkmokk till New York för att knyta kontakter.

Johan Wiklund och Anna-Lena Wiklund Rippert, Co Gerd, reser New York för att visa upp sitt företag.

Johan Wiklund och Anna-Lena Wiklund Rippert, Co Gerd, reser New York för att visa upp sitt företag.

Foto: Privat

Jokkmokks kommun2019-10-29 08:38

Arctic Design of Sweden är ett projekt som drivs av region Norrbotten och region Västerbotten tillsammans med syfte att hjälpa småskaliga designföretag att skapa en marknad "over there".  

Co Gerd från Jokkmokk är ett av företagen som åker iväg. Vd:n Johan Wiklund har länge haft siktet inställt på export.

 – Jag pluggade ekonomisk inriktning på gymnasiet. Redan då visste jag att jag ville jobba på exportmarknaden.

På andra sidan Atlanten är Svensk-Amerikanska handelskammaren värd genom sin innovations- och startup-arena kallad Gateway, lokaliserad på Manhattan. Veckan kommer också att innehålla  studiebesök hos svenska företag som lyckats etablera sig i USA, "meet-and-greets", middagar med mera,  allt med syfte att knyta kontakter med uppköpare, investerare, butiker, distributörer med flera.

 – De är intresserade av svenska produkter och vi märker att många tycker att det är coolt att vårt företag verkligen finns i Jokkmokk och inte bara lånar namnet. Vår förhoppning är att vi ska hitta en bra distributör –  en kedja för försäljning i USA, säger Johan Wiklund.

De totalt 16 företagen som kommer att visa upp sig har lämnat in en ansökan till respektive region och därefter valts ut. Några av de övriga företagen från Norrbotten som kommer att visa upp sig i New York är Akenberg från Luleå som designar glasögon och skoföretaget Vemödalen boots från Övertorneå.

Karta: New York
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!