Vattenfallsjobb ute på anbud

I måndags lades Vattenfallsjobben i Jokkmokk ut på anbud. "Det gäller att hitta de bästa villkoren", säger Peter Stedt, pressekreterare Vattenfall.

UTE PÅ ANBUD. De 34 jobben i Jokkmokk - och flera andra jobb inom Vattenfall - är nu ute på anbud.

UTE PÅ ANBUD. De 34 jobben i Jokkmokk - och flera andra jobb inom Vattenfall - är nu ute på anbud.

Foto: Björn Nyström

JOKKMOKK2016-09-10 11:26

Det handlar om 34 jobb, varav 16 tjänster hos Vattenfall och resten konsulttjänster som köps in, på Vattenfall accounting i Jokkmokk. Peter Stedt kan inte svara på om det är fler jobb i Norrbotten som lagts ut på anbud.

– Det vet jag inte. Det är något som koncernledningen tittat igenom. Man har gått igenom vilka som kan vara föremål för outsourcing, det gäller IT, ekonomi och HR. De finns på olika ställen, men kanske mest i Stockholm om vi pratar om Sverige, säger han.

LÄS MER: Kommunalrådets dyrbara timme med ministern

Processen sköts internt och ett beslut väntas i april 2017.

– Det är inte säkert att en outsourcing blir billigare. Så är det inte alltid. Men det får man se när offerterna kommer in. Det är en sluten process som vi inte kommunicerar, nästa gång vi kommunicerar är i 2017, säger han.

LÄS MER: Vattenfall: "Vi slipar på detaljer"

Samtidigt håller Vattenfall och Jokkmokks kommun på att starta upp ett samarbete om utvecklingsprojekt. Där är det sagt att arbetsgrupper ska tillsättas, men än så länge sköts dialogen mellan Christer Ljunggren, verkställande direktör på Vattenfall Vattenkraft och Robert Bernhardsson, kommunalråd i Jokkmokk.

– Jag har haft flera träffar med Vattenfall. Det fungerar bra. Det vi är överens om är att inte gå ut med något förrän vi kan vara konkreta. Det som vi hunnit fram till är att ringa in områden och nästa steg är att fastställa arbetsgrupper, säger Robert Bernhardsson, som inte vill uppge när i tid det kan bli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om