Omställning för nyöppnad lokal krog i Jokkmokk

De valde att köra igång – trots pandemin. Nu får Joel Forsman och hans kompanjoner ställa om mot de nya restriktionerna.

Joel Forsman är en av delägarna i nyöppnade Krog Lokal i Jokkmokk som nu ställer om efter de nya coronarestriktionerna.

Joel Forsman är en av delägarna i nyöppnade Krog Lokal i Jokkmokk som nu ställer om efter de nya coronarestriktionerna.

Foto: Ludvig Wästfelt

Jokkmokk2020-11-13 20:00

– Vi följer rekommendationerna och gillar läget, mer kan vi inte göra. Klart det känns speciellt men vi tog ett snabbt eget beslut att enbart köra hämtlunch och att ha stängt på kvällarna under två veckor i första hand, säger Joel Forsman en av de tre delägarna.

Den korta tiden efter öppnandet har varit framgångsrik trots covid-19. Men nu hårdnar kraven från Folkhälsomyndigheten. Krog Lokal har, som sagt, redan reagerat, på flera sätt. På nätet ligger matsedelsförslag för julen med start den 9 december, som är första dagen efter det, eventuella slutet, för de hårdare restriktionerna.

– Vi inser att det enda är att hitta på saker, nya saker. Det kan bli aktuellt med middagspåsar på fredagar och nästa helg kör vi sushi för avhämtning. Vi har möblerat glest och gjort allt annat som krävs för att säkra vår miljö och kommer att hålla 50 gäster kvällstid.

Hur drabbar det er med att inte få sälja alkohol efter klockan 22:00?

– Inte så mycket än. Huvudsaken att våra gäster kan ta ett glas vin till maten. Men vi hade önskat att tiden satts till 23:00, då hade vi kunnat ha två middagssittningar, konstaterar Joel Forsman.

I övrigt kommer bufférestaurangen på Àjtte att fortsätta med lunch, även fast de redan märkt av att gästerna blir färre och färre.

– Det är nära krisläge nu, vi får ta det allt eftersom. Vi tvingas att i alla fall börja fundera på att permittera. Vi har leveransen till ICA men annars vet vi knappt hur nästa dag ser ut, säger Ann-Katrine Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!