Nya lägenheter i rasande fart

Här kommer nästa byggbesked i Jokkmokk: sju nya radhuslägenheter ska stå färdiga redan hösten 2016.

NYTT PROJEKT. ”Vi kan inte vänta”, säger Claes Markusson, vd på Jokkmokkshus AB.

NYTT PROJEKT. ”Vi kan inte vänta”, säger Claes Markusson, vd på Jokkmokkshus AB.

Foto: Göran Ström

JOKKMOKK2016-04-12 14:44

Jokkmokkhus AB har tagit beslutet att bygga sju nya radhuslägenheter. På Skogsgatan blir det tre lägenheter på 76,4 kvadratmeter och 89 kvadratmeter med inflyttning i början av oktober. På Hantverkargatan blir det tvåor på 64 kvadratmeter. Byggstarten beräknas till maj.

I september 2015 berättade NSD att Jokkmokkhus satsade på att bygga ett hyreshus i korsningen Wolfsgatan/Föreningsgatan som ska stå klart i mars 2017. Det blir tio lägenheter i ett tvåplanshus. Huset som stod där tidigare är rivet och i sommar startar markarbeten. I december levereras huset från Lindbäcks bygg. När det beslutet togs hade inte Jokkmokkhus byggt nytt på 25 år.

LÄS MER: Här får Jokkmokk ett nytt hyreshus

Nu har alltså ytterligare ett byggbeslut fattats och de nya husen ska uppföras snabbare än det på Föreningsgatan.

– Vi kan inte vänta till 2017. Det går bara inte. Vi måste få ett tillskott på bostadsmarknaden redan nu, säger Claes Markusson, verkställande direktör på Jokkmokkshus AB.

– Hela 2015 ökade antalet bostadssökande i Jokkmokk. Vi har en lång kö, även om folk inte står utan bostad så är det många som står i kö för att få en lägenhet hos oss.

Som inspiration till de nya lägenheterna har de haft radhuslägenheterna på Laxstigen och Rödingstigen som ligger på markplan och med egen infart.

– Vi har tittat på de hus som är väldigt populära hos oss och som har uterum. Vi tog de gamla ritningarna som fanns och anpassade dem, man hade ju lite annorlunda planlösning då. Vi fick in sju anbud och det blir ett Bodenföretag som bygger, säger Claes Markusson.

Totalt kommer nybyggnationen kosta mellan elva och tolv miljoner kronor.

Har ni råd med det?

– Vi har gått bra med vinst sista åren. I och med att allt är uthyrt så har vi gått bra ekonomiskt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om