Frågetecken kring Jokkmokkskorven

Debatten på sociala medier rasar. Vad har hänt med Jokkmokkskorven? Oron sprider sig bland korvälskarna. "Vi är noggrannare än någonsin", säger produktionschefen Fredrik Forsgren.

Jokkmokks korv har stolta traditioner och är ett varumärke som känns igen i hela landet.

Jokkmokks korv har stolta traditioner och är ett varumärke som känns igen i hela landet.

Foto: Jokkmokks korv

Jokkmokk2021-05-13 16:26

Försäljningen av Jokkmokks korv till Nyhlén Hugossons genomfördes för två år sedan. I våras lämnade Magnus Kvickström sitt livsverk med att göra sin sista laddning Jokkmokkskorv i mars. Frid och fröjd så långt.

Den senaste tiden har dock en debatt om hur Jokkmokkskorven ser ut, smakar och uppträder i stekpannan blossat upp: 

"Den smakar annorlunda. Saltare och konstigt".
"Den lämnar fett efter sig i pannan, det har den aldrig gjort tidigare".
"Konstig, annorlunda, färg".
"Det sitter vitt fett kvar på kniven när du skurit en skiva".
"Fjälstret är utbytt".
"Det har slutat använda originalreceptet".
"Använder frusna råvaror".

Norr Media har pratat med Fredrik Forsgren som är produktionsansvarig om ryktena, debatten och frågorna. 

– Det är jättetråkigt när konsumenten inte är nöjd men endast två personer har hört av sig till oss med klagomål som vi kunde lösa. Jag önskar att alla tog frågorna till oss, de kan till och med komma hit med korvbiten, istället för i sociala medier som inte alla kan se, säger Forsgren som vill lugna alla korvälskare med att berätta att originalreceptet följs till punkt och pricka och att enbart färskt nötkött fortsatt används.

– Vi har inte ändrat på någonting mer än att vi har satt metallklämmor för att försluta fjälstret, som är detsamma. Vi säljer ökade volymer och har ett vinnande koncept som vi aldrig kommer att ändra. Vi har alla jobbat här länge och aldrig varit noggrannare.   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!