Jokkmokk ska få ny mötesplats

Mötesplats Östra ska mötesplatsen i sporthallen i Jokkmokk heta. Den ska inkludera ett café. Allt för att bli en mötesplats värd namnet.

NÖJDA. ”Ett kafé ska bli Mötesplats Östras nav”, säger Katrin Bagge, till höger. Östra skolans rektor.?

NÖJDA. ”Ett kafé ska bli Mötesplats Östras nav”, säger Katrin Bagge, till höger. Östra skolans rektor.?

Foto: Jessica Rosengren

JOKKMOKK2014-07-04 16:53

Ungdomsstyrelsen har beviljat medel för ett år till uppbyggande av Mötesplats Östra. Projektledare blir Katrin Bagge som tidigare ledde projektet Föreningsalliansen i Jokmokk som resulterade i ordinarie verksamhet med en anställd som sköter administrationen åt tolv föreningar i kommunen.

– Nu går Föreningsalliansen Jokmokk vidare med projektet Mötesplats Östra. Det innebär att vi skapar en mötesplats i sporthallen som kommer att vara öppen veckans alla dagar i samverkan med kultur och fritids-förvaltningen, elevrådet, asylboendet och föreningarna. Tanken är också att vi ska organisera en pool med folk som jobbar i föreningslivet för att underlätta för föreningrana.

Det nya projektet startar 1 augusti.

– Vi ska ha en nära samverkan med ungdomarna och förhoppningsvis fylla huset med verksamheter. En sak som vi verkligen vill är att fånga också de unga som inte ägnar sig åt idrott. Vi drev tidigare ett projekt i samarbete med Norrbottens idrottsförbund där vi erbjöd skolelever att komma och spontanidrotta.

– Tanken är att Mötesplats Östra ska bli en ordinarie verksamhet, säger Katrin Bagge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om