Gruvgrupp anmäld

Gruppen "Ja till Gruva i Jokkmokk" har anmälts till Facebook. Anmälaren anser att inläggen i gruppen har rasistiska inslag.

Kjell Ek administrerar Facebook-gruppen "Ja till gruva i Jokkmokk".

Kjell Ek administrerar Facebook-gruppen "Ja till gruva i Jokkmokk".

Foto: Privat

JOKKMOKK2013-11-07 10:56

Den öppna Facebookgruppen har 639 medlemmar och nästan alla av de senaste inläggen är skrivna av gruppens skapare Kjell Ek, från Jokkmokk. Många inlägg har rensats bort, men det beror inte på anmälan. Kjell Ek menar att medlemmarna har slutat skriva lika mycket. De vill inte längre vill lägga ut det de tycker och tänker.

– Folk har svårt att skriva sin uppfattning. Det är som att de har gett upp. Och jag har också börjat tänka så, att jag ger upp snart. Men jag får mycket mejl om vad de tycker att jag ska ta upp, säger Kjell Ek.

Sidan är anmäld till Facebook och kan plockas bort om de tycker att det finns grund för det.

– Ja, om sidan blir nedlagd så blir det ju lugnt och skönt. Då har gruvmotståndarna ingen som säger emot dem, säger Kjell Ek.

Har det förkommit rasistiska inlägg som du varit tvungen att ta bort?

– Nej, jag kan inte påminna mig det. Jag har raderat ett inlägg om en kula i panna, som en gruvmotståndare tog som ett hot mot honom. Men jag vill inte framstå som rasist, jag har ingenting emot samer. I Sverige ska alla vara lika mycket värda.

NSD har försökt nå den person som anmält gruppen utan att lyckas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om