Galamiddag i kåtorna vid Talvatis

Efter en björnceremoni satte de cirka 330 gästerna sig till bords i kåtorna vid Talvatis. Där intar de en trerättersmiddag. Sápmi awards har börjat på riktigt.

Foto:

JOKKMOKK2012-06-15 20:28

Festligheterna har börjat vid Talvatis. Solen skiner och det är vindstilla. Det har jojkats och bjudits på björnkött innan gästerna fick gå på den röda mattan in i kåtorna. Stämningen är på topp och många är förväntansfulla under detta nya arrangemang.

Gästerna intar en trerättersmiddag. Menyerna är skrivna på näver.

Vid honnörsbordet satt Stefan Andersson, kommunalråd i Jokkmokk.

- Det ser ut som att det har funkat bra hittills, säger han.

I kväll väntar artistuppträdanden från Vaajmoe, Jarnjja, Rolffa och Magnus Ekelund & Stålet på Stora scenen.

Fakta/Kvällens meny

Förrätt:

Röding på gahkko, citrus creme fraiche och torkat renkött

Varmrätt

Reninnanlår, mandelpotatispure och sparris

Rödvinssky med shiitake och smålökar

Efterrätt:

Pannacotta på råmjölk från Skabram gårdsmejeri

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om