Flera intresserade av restaurangen i Kvikkjokk

En ny tillfällig restaurang kan öppnas i Kvikkjokk under skotersäsongen. Jokkmokks kommun har flera olika intressenter som vill hyra deras restaurangbyggnad i den lilla fjällbyn.

Homoz Honarmand har planer på att driva en restaurang i Kvikkjokk under skotersäsongen.

Homoz Honarmand har planer på att driva en restaurang i Kvikkjokk under skotersäsongen.

Foto: Jessica Rosengren

JOKKMOKK2014-03-03 13:15

Restaurang Operas förre ägare Fereshte Falahatpisheh och Hormoz Honarmand, som numera driver restaurangen på Jokkmokk camping center om somrarna, är intresserade av att under skoterns högsäsong mars och april i år driva en restaurang och pub i Kvikkjokk.

Översnöad

I dagarna är de på väg till fjällbyn för att titta på restaurangen, som i princip är översnöad på grund av att det inte är någon pågående verksamhet där.

– Det är många som vill att det ska öppna något där. Vi tänkte att det skulle bli mysigt för skoterfolket som kommer dit om det finns en restaurang där vi serverar mat på dagarna och kör lite popkvällar på helgerna. Vi ska åka upp dit och titta på restaurangen nu i veckan och sedan får vi bestämma hur vi ska göra, säger Fereshte Falahatpisheh.

Jokkmokks kommun äger anläggningen som innefattar både en café- och restaurangdel, och under förra sommaren bedrevs det verksamhet i huset. En husvagnsparkering ligger i anslutning och drivs av en ideell skoterförening.

Kommunens fastighetsansvarige Erik Fagerström för en dialog med de som är intresserade av att hyra restaurangen och i nuläget är det mycket som är oklart.

Det finns alltså flera intressenter?

– Absolut. Men jag kan inte säga så mycket just nu. Jag har tänkt försöka bli klar med det här senare under veckan, säger Fagerström.

I helgen startades en Facebookgrupp som heter "Alla vi som vill ha Hormos till Kvikksjokks servicehus". Gruppen fick 100 medlemmar på kort tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om