Åskan slog ner – då försvann vattnet

Ett åsknedslag i vattenverket gjorde att vissa invånare i Porjus fick problem med vattentillförseln under tisdagen.Även tidigt under onsdagsmorgonen var vattnet borta men nu börjar trycket komma tillbaka.

Det sinade i kranarna hos vissa fastighetsägare i Porjus efter att ett åsknedslag slagit ut eletronik i vattenverket.

Det sinade i kranarna hos vissa fastighetsägare i Porjus efter att ett åsknedslag slagit ut eletronik i vattenverket.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Jokkmokk2019-07-24 09:29

Oliver Rohdén, samordnare på VA-verket, fick jaga reservdelar till elektroniken i vattenverket under gårdagen. Åsknedslaget gjorde att elektroniken slogs ut i delar av anläggningen vilket fick till följd att vattnet försvann för de som bor på höga platser i Porjus.

Det blev ett tryckfall även tidigt på onsdagsmorgonen men nu körs det för fullt i verket och snart är trycket tillbaka, meddelar Oliver Rohdén.

Reservdelar fanns på plats vilket gjorde att stoppet blev relativt begränsat. Men åsknedslaget blir kostsamt, det är dyra delar som ersatts.

– Jo, absolut. Det är dyra grejer, säger Oliver Rohdén.

Norrbottens Media har varit i kontakt med personer som drabbats av vattenstoppet och de önskar att kommunen hade lagt upp information på hemsidan. Nu fick de själva börja jaga reda på information.

Kan det inte vara bra att gå ut med info i det här fallet?

– Jo, problemet är att det är mitt i semesterperioden och det blev ganska bråttom i går. Vi trodde inte heller att det skulle hinna märkas något, säger Oliver Oliver Rohdén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om