Jätteaffären: EuroMining får uppdrag av LKAB

Gruvföretaget EuroMining tar hem två jätteaffärer. De nya uppdragen för LKAB i Malmberget och Zinkgruvan i Askersund landar på ett svindlande ordervärde – 700 miljoner kronor.

18 maj 2017 19:35

Gällivareföretaget EuroMining är en av de största aktörerna inom gruv-, berg-, tunnel-, mark och anläggningsområdet i Sverige. Nu växer de ytterligare. Det nya uppdraget för LKAB omfattar all hantering av rågods ovan jord, tillsatshantering och servicemaskiner. Ungefär 40 - 45 personer väntas rekryteras innan 1 juli 2017 då arbetet påbörjas.

Lars Almgrund, ägare och projektchef för EuroMining berättar att det sedan en lång tid tillbaka har ett nära och framgångsrikt samarbete med LKAB, och att han sätter stort värde i det nya förtroendet.

– Genom detta nya avtal där vi får fortsätta att utveckla bland annat våra rapporteringssystem och öka transparensen mot vår stora uppdragsgivare skall vi stärka samarbetet ännu ett steg, säger han.

Den andra uppdraget för Zinkgruvan i Askersund omfattar bland annat lastning och underjordstransporter. Uppdraget startar 1 januari 2018. Cirka 40 personer väntas rekryteras.

– Zinkgruvan ligger mig särskilt varmt om hjärtat sedan min tidigare tid som arbetsledare där och det skall bli extra kul att starta ett nytt uppdrag i rollen som projektchef, säger Jonas Åkerlund projektchef EuroMining.

Gällivareföretaget räknas som en av de större aktörerna inom gruv-, berg-, tunnel-, mark och anläggningsområdet i Sverige. Idag har bolaget har cirka 300 medarbetare och omsätter cirka 450 miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Nyström