Tornberg: "Jag får väl tunnla brorsan"

Fostrad i Björns IF. Och nu har skarpskytten Johannes Tornberg valt att flytta hem för spel i nykomlingen Bodens HF.

Målskytten. Johannes Tornberg har spelat i både Asplöven och Piteå, men nu blir de forna klubbarna konkurrenter när han återvänder till Boden, som är nykomling i hockeyettan.

Målskytten. Johannes Tornberg har spelat i både Asplöven och Piteå, men nu blir de forna klubbarna konkurrenter när han återvänder till Boden, som är nykomling i hockeyettan.

Foto: Pär Bäckström

Ishockey2017-08-03 09:16

242 poäng på 233 division 1-matcher. Det är ingen dussinlirare Bodens HF värvat hem inför division 1-äventyret. Johannes Tornberg blir en av nyckelspelarna hos nykomlingen.

– Det känns jättebra. Jag har bott i Boden de senaste fyra åren även om jag spelat på annan ort (Asplöven och Piteå).

Säsongen 2008/2009 öste han in 43 poäng på 39 matcher i Luleå Hockeys J20-lag.

Och fick då också chansen av tränarna Roger Rönnberg och Roger Kyrö i elitserien med A-laget, men det blev inte fler än tre matcher.

– Det är mycket mentalt att ta det klivet. I efterhand kan jag känna att jag var ganska omogen. I dag får Luleås juniorer mycket hjälp med den biten av Robin (Jonsson, före detta back) och det tror jag är guld värt för dem, säger Johannes Tornberg.

I fjol utbildade han sig till rörmokare och jobbar i Luleå. Men nu slipper han pendla för hockeyn, som de fyra senaste säsongerna till Haparanda och Piteå.

– Det är lite stressigt att hinna med jobbet och hockeyn, men det är så kul att spela. Jag kan ta att jag har några timmar mindre per dygn. Det är helt klart värt det, säger 27-åringen.

2013/2014 gjorde han 62 poäng (39 mål/23 assist) på 44 matcher i Piteå HC och följde upp med 7 poäng på 12 matcher i kvalet till allsvenskan, men klubben lyckades inte ta sig hela vägen.

Nu ser han fram emot en nystart med Bodens Hockeyförening.

Och tuffa matcher mot brodern August, som har ett år kvar på kontrakt med Piteå.

– Det blir kul att möta Piteå. Jag får väl tunnla brorsan.

Hur är känslan med Bodens HF?

– Vi vill etablera oss i ettan. Vi har fått in några bra lirare i Viktor Sandberg, Henri Snäll och Sebastian Harila. Harila tror jag blir skyttekung, säger Tornberg.

Fakta

Namn: Johannes Tornberg.

Bor: Boden.

Yrke: Rörmokare.

Klubb: Bodens HF.

Position: Forward.

Klubbfattning: Vänsterskytt.

Längd: 187 centimeter.

Vikt: 92 kilo.

Kuriosa: Bror till August Tornberg, 25, och kusin till VM-hjälten Johan Tornberg, 44.

Aktuell: Nyförvärv i Bodens Hockey, som är nykomling i hockeyettan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om