Nykomlingen har fått en bra start i ettan

Säsongen är igång – och truppen är satt efter seriepremiären. Nu blickar Bodens Hockeyförening framåt.

Från Rögle. Forwarden Viktor Lindgren, 31, tillför SHL-rutin i Bodens HF.

Från Rögle. Forwarden Viktor Lindgren, 31, tillför SHL-rutin i Bodens HF.

Foto: Pär Bäckström

Ishockey2017-09-28 07:00

Viktor Lindgren är klar för Bodens HF.

Nu kan division 1-nykomlingen lyfta blicken.

Och satsa på sin målsättning.

– Vi viker inte undan. Första året handlar om att etablera oss, men vi vill inte bli ett stryklag. Det vore fantastiskt om vi kan ligga och nosa på en allettan-plats, säger Bodens sportchef Rolf Nilsson.

I mitten på augusti blev det klart med Viktor Lindgren i Bodens HF. Trodde tränaren Robert Nordberg. Men efter en miss i den interna kommunikationen så blev det ingenting av det hela.

Förrän en månad senare. För ett par veckor sedan skrev han på och låg också bakom nykomlingens drömstart mot Piteå HC med 3–2 inför 1 401 lyriska åskådare i Björknäshallen.

BHF fick in nya sponsorer som löste den värvningen för klubben utan att äventyra ekonomin.

– Annars hade vi inte klarat det ekonomiskt, säger Rolf Nilsson till Extra.

Vad betyder Lindgren för laget?

– Naturligtvis är det viktigt att få in den erfarenheten på isen, utanför isen och gentemot de yngre killarna som får se hur det ska gå till. Som person delar han med sig jättemycket, menar sportchefen.

Lindgren kommer närmast från Rögle, men har ett förflutet i Luleå Hockeys juniorverksamhet och A-lagsverksamhet.

Hur är känslan inför fortsättningen?

– Vi har följt vår plan att knyta upp spelare med Bodenanknytning och att försöka få ett så lokalt lag som möjligt. Halva laget är nytt från förra säsongen i tvåan och det tar alltid tid att sätta allt med spelsystem och liknande. Dessutom har vi sju spelare i truppen somaldrig lirat högre än division 2.

Bodens HF-truppen 2017/2018

Målvakter: Carl-David Almqvist, 19, Pavel Krajcovic, 23, Tor Törnkvist, 20.

Backar: Anton Barsk, 27, Fredrik Bergdahl, 26, Eric Fingal, 20, Lucas Hedlund, 20, Samuel Ivanic, 21, Jack Sundqvist, 23, Tommy Wargh, 30, Markus Widgren, 19, Jonathan Wisten 22.

Forwards: Johan Andersson, 19, Robin Askebrand, 26, Daniel Gustafsson 26, Sebastian Harila, 24, Sebastian Huczkowski, 20, Viktor Lindgren, 31, Christian Nyman, 26, Christian Pettersson, 24, Viktor Sandberg, 25, Henri Snäll, 25, Petter Sundqvist (kapten) 27, Eddie Sundqvist, 23, Anton Toolanen, 20, Johannes Tornberg, 27, Jesper Ylivainio, 20.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om