Bilexplosion i Enköping tros vara gasololycka

En man i 25-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans efter en explosion vid en bil i centrala Enköping. Polisen misstänker att någon form av gasolbehållare har exploderat i bilen och misstänker ingen tredje part.

Polis och räddningstjänst på plats efter en explosion i centrala Enköping på lördagen.

Polis och räddningstjänst på plats efter en explosion i centrala Enköping på lördagen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Olycka2022-10-22 14:17

Hur allvarligt skadad mannen är kan varken polis eller räddningstjänst säga, men enligt Linda Winge, RLC-befäl på polisen, är han vaken och talbar.

– Han kommer att höras igen, säger hon.

Det var vid 14-tiden på lördagen som flera larm kom in om en smäll från en bil. Bilen var helt övertänd och branden hade spridit sig till flera bilar runtomkring.

Polisen spärrade av platsen och hade en helikopter i luften i början av polisinsatsen, men mot eftermiddagen har polisinsatschefen kommit fram till att det hela verkar vara en olycka.

– Det är någonting som har varit i bilen som har gjort att det har blivit en explosion, oklart exakt vad men troligen någon form av gasoltub. Man tror inte att tredje part är inblandad utan det verkar vara en olycka, säger Linda Winge, RLC-befäl.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse men ingen person är misstänkt.

– Vi får se vad den tekniska undersökningen av bilen visar. Men det är ingen yttre påverkan av tredje part, det är den bedömningen vi gör, säger Linda Winge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!