Wok med mango chutney
För 4 personer, 20 minuter
300 g kycklingfilé
300 g kryddig korv
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1/2 purjolök
rapsolja
1 tsk paprikapulver
1 dl mango chutney
1 dl vatten eller rödvin
1 tsk koncentrerad kalvfond
salt och peppar alt. strimlad chili
Att Àta till:
ris
sambal oelek
blandad sallad
Gör sÄ hÀr:
1. Strimla kycklingfiléerna och skÀr korvarna i centimetertjocka skivor. Strimla paprikorna och skÀr purjolöken i centimetertjocka skivor efter noggrann sköljning.
2. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna och slĂ„ i lite olja. LĂ€gg i kött och grönsaker och woka, eller stek dem vid ganska hög vĂ€rme. Krydda med paprikapulver nĂ€r kycklingköttet ser ut att vara genomstekt, normalt efter 2â3 minuter.
3. Blanda mango chutney med vatten eller rödvin och slÄ blandningen i pannan. Smaka av med koncentrerad kalvfond, salt och peppar alternativt fint strimlad chili. LÄt allt koka upp, men just inte mer. Serveras med ris och blandad sallad.