Het wok

Wokad mat ska ha hög och tydlig smak. Chili och chutney Àr bra grundkryddor. Skulle inte de rÀcka kan man alltid ladda pÄ med sambal oelek.

Wokad kyckling, kryddig korv och blandade grönsaker kryddas mer eller mindre stark med mango chutney.

Wokad kyckling, kryddig korv och blandade grönsaker kryddas mer eller mindre stark med mango chutney.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-13 09:35

Wok med mango chutney

För 4 personer, 20 minuter

300 g kycklingfilé

300 g kryddig korv

1 röd paprika

1 gul paprika

1 grön paprika

1/2 purjolök

rapsolja

1 tsk paprikapulver

1 dl mango chutney

1 dl vatten eller rödvin

1 tsk koncentrerad kalvfond

salt och peppar alt. strimlad chili

Att Àta till:

ris

sambal oelek

blandad sallad

Gör sÄ hÀr:

1. Strimla kycklingfiléerna och skÀr korvarna i centimetertjocka skivor. Strimla paprikorna och skÀr purjolöken i centimetertjocka skivor efter noggrann sköljning.

2. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna och slĂ„ i lite olja. LĂ€gg i kött och grönsaker och woka, eller stek dem vid ganska hög vĂ€rme. Krydda med paprikapulver nĂ€r kycklingköttet ser ut att vara genomstekt, normalt efter 2–3 minuter.

3. Blanda mango chutney med vatten eller rödvin och slÄ blandningen i pannan. Smaka av med koncentrerad kalvfond, salt och peppar alternativt fint strimlad chili. LÄt allt koka upp, men just inte mer. Serveras med ris och blandad sallad.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!