Tahini och halwa Ă„terkallas – risk för salmonella

Sesamfröprodukterna Tahini Alburj och Halwa Alburj Äterkallas. Salmonella har hittats i flera olika partier, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

Om hummusen innehÄller den Äterkallade tahinin finns risk för salmonella. Arkivbild.

Om hummusen innehÄller den Äterkallade tahinin finns risk för salmonella. Arkivbild.

Foto: Kabachki photo/TT

Livsmedel2021-11-17 14:40

De drabbade produkterna har redan tagits bort frĂ„n butikerna, men eftersom de har lĂ„ng hĂ„llbarhet kan de fortfarande finnas hos konsumenter. Återkallandet gĂ€ller flera olika förpackningar.

Redan i somras hittades salmonella i en del av produkterna, sedan dess har bakterierna hittats i flera partier.

Enligt Livsmedelsverket ska varorna inte Ă€tas, sĂ€ljas eller serveras. Inte heller rĂ€tter dĂ€r de ingĂ„r – som i hummus – fĂ„r Ă€tas eller sĂ€ljas.

I rapporter frÄn FolkhÀlsomyndigheten inkommer fortfarande fall dÀr personer blivit sjuka av att Àta de Äterkallade tahini- eller halwa-produkterna.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!