Övertorneås segerrecept: "Tråkfotboll"

Efter försvarshaveriet förespråkar tränaren "tråkfotboll" – då vann Övertorneå säsongens viktigaste match.

Foto: Andreas Walitalo Norrbottens Kur

Infjärden/fotboll2014-06-07 15:41

En plats under nedflyttningsstrecket, 24 insläppta mål på blott sju matcher och 0–10 mot Bergnäset förra helgen.

Övertorneå hade kniven mot strupen inför lördagens bortamatch mot bottenkonkurrenten Infjärden i division III.

– Det var absolut en måstematch. Det krävs åtminstone åtta segrar för att hålla sig kvar i serien, och det är svårare att ta alla till hösten. Det är lättare att ta några nu, så har man hösten att se fram emot, säger Övertorneås tränare Peter Emanuelsson.

Emanuelsson fick se sitt lag besegra Infjärden med 2–0. Segerorganisatör: tvåmålsskytten Jari Jefremoff. Segerreceptet: ett disciplinerat försvarsspel.

– Vi låser ner Infjärden väldigt bra. Allt fokus låg på att hålla nollan, sen vet vi att vi alltid skapar chanser framåt. Vi såg till att det absolut inte skulle komma in någon balja bakåt, säger Emanuelsson, som kommer fortsätta att förespråka den mer "tråkiga" fotbollen:

– Det får vara slut med att släppa in så många mål. Nu kommer fokus att vara på försvarsspelet – det ska vara tätt bakåt. Att tänka åt båda hållen håller inte, vi får bara tänka bakåt nu.

En viktig pjäs i den defensiva taktiken är lagkaptenen Santeri Viitasaari.

– Han har spelat anfallare i två år, men jag har valt att lyfta ner honom som mittback igen. Han är en gigant där, säger Emanuelsson, som även plussar extra för tvåmålsskytten Jari Jefremoff.

Efter segern mot Infjärden har Övertorneå fått en gnutta andrum, och nu har de hållit nollan för andra gången den här säsongen.

– Detta var oerhört viktigt för oss. Ska vi hänga kvar i serien så får vi inte tappa mer, utan nu gäller det att plocka poäng, säger Emanuelsson.

Infjärden–Övertorneå 0–2 (0–1)

Målen, Övertorneå: Jari Jefremoff 2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om