Ilska och glädje under rallycross-SM

Dubbla tävlingar i Skellefteå blev räddningen för Linus Westman. Lördagens SM slutade i ilska, men revansch fick han redan på söndagen under den första tävlingen i Norrlandsveckan.

9 juli 2017 22:06

Linus Westman ledde Rallycross SM innan lördagens tävling med nio poäng. Men SM tävlingen i Skellefteå gick inte 27-åringens väg. I första kvalheatet gick ett svänghjul sönder, vilket resulterade i att han missade det andra kvalheatet. Trots att han var snabbast i det tredje och sista kvalheatet så räckte inte poängen för att ta sig vidare till semifinal.

– Jag blev otroligt förbannad. Jag är en sådan otrolig tävlingsmänniska så det var väldigt surt att det var ett svänghjul som skulle förstöra dagen. Det hade ju varit en sak om det var för att jag körde kast, men så är det ju inte nu. Det är alltid surt när teknik förstör, säger Linus Westman.

Westman fick bara med sig två poäng från tävlingen, och tappade där med mästerskapsledningen.

– Det känns ju otroligt surt att jag ligger under med 17 poäng nu. Visst, jag ligger tvåa, men det är ju inte där jag vill vara.

Hur ser du på dina chanser att vinna SM-totalen nu?

– Det är klart att det blir svårt. Men jag ska göra allting jag kan och hoppas det räcker. Han som leder kan ju kanske ha någon sämre tävling han också.

Men helgen slutade inte helt i förskräckelse för 27-åringen. Redan under söndagen var det tävling igen. Den första av tre tävlingar i Norrlandsveckan.

– Där var jag snabbast, så det var skönt. Det är härligt att ta revansch, både på konkurrenterna, och på mig själv. Det kändes otroligt bra, så den känslan tar jag med mig.

Kalixåkaren Fredrik tiger slutade på en fjärdeplats under SM-tävlingen. Både i semifinalen, och finalen slutade han som fyra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henriette Ståhlberg