Hotade köra över ungdomar i by

En man ska ha uttalat att han kan köra över mopedungdomar i en by i Kalix kommun. "Vi vill höra vad mannen menar" säger Jan-Erik Abrahamsson, chef vid polisens utredningsgrupp Östra Norrbotten.

10 september 2019 21:22

Bakgrunden lär vara att mannen ska ha yttrat till en annan människa att han är upprörd över hur ungdomar framför sina mopeder i byn.

I det sammanhanget ska mannen ha sagt att det finns olika alternativ, varav det tredje är att han kan köra över ungdomarna.

Jan-Erik Abrahamsson säger att händelsen är polisanmäld.

– Det är svårt, det är inte preciserat, vem är hotet riktat mot? Det är sagt till en människa som inte är en av dem som avses. Vi söker kontakt med mannen, det bästa är om vi får prata med honom, vi vill höra vad han menar, säger Jan-Erik Abrahamsson.

Jan-Erik Abrahamsson säger att den som upplever problem med exempelvis mopedtrafikanter ska höra av sig till polisen.

– Om vi får signaler om att det är en oroväckande situation någonstans så kan vi göra extra trafikinsatser där. Det vi kan göra i det nu aktuella fallet är extra insatser riktade mot mopeder i den aktuella byn, säger Jan-Erik Abrahamsson.

Det uppges inte finnas fler anmälningar än normalt angående mopedtrafiken, utöver den information som polisen gått ut med kring den trafik som kör utan lyse.

– Det är ingenting markant. Det går trender i att ha moped eller inte, att ha epa eller inte. Vissa år är det nästan inga mopeder eller epor, ett annat år – som i år – är de fler, säger Jan-Erik Abrahamsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Nilsson