Hon lägger bakandet på hyllan

Hon har drivit Annas naturliga i fem år men nu blir det andra bullar. I stället fokuserar Anna Pugacova på föreläsningar om personlig utveckling.

19 april 2018 07:00

Anna Pugacova kommer från Lettland och hennes företag Annas naturliga har haft fokus på att hjälpa människor att hitta en hälsosammare livsstil. Hennes nyttiga bakverk har sålts bland annat på Stora Coop och Quality hotel. Men nu byter företaget inriktning till föreläsningar inom ledarskap, personlig utveckling, stresshantering och arbetsmiljöfrågor.

– Jag har funderat på det här jättelänge. Som liten livsmedeltillverkare har det varit väldigt dyrt och energikrävande. Jag började köra igång med kurser i personlig utveckling parallellt med bakningen och fick så bra respons att jag fortsatte, berättar hon.

Anna Pugacova är uppvuxen på barnhem och i fosterfamilj och kom till Sverige som fosterbarn under flera somrar. Hon trivdes och bestämde sig för att en dag återkomma för att bosätta sig här. Som 22-åring blev drömmen sann. Anna Pugacova ser nämligen till att följa sitt hjärta och leva sin dröm, något som hon vill att fler människor ska göra. I augusti har hon varit sju år i Sverige, fem år av dem har hon varit egenföretagare.

Hon säger att det är viktigt att ta reda på anledningen till varför vi agerar som vi gör.

– Jag tror inte så många tänker på det. Men skälen till varför vi gör som vi gör är viktigt. Vi baserar beslut på hjärta eller rädsla, säger hon.

Anna Pugacova vill inspirera till att våga göra nya saker, satsa och att inte vara rädd för förändringar.

– Det som är viktigt i livet är frihet, glädje, kärlek och relationer. Jag känner att jag lever som jag lär. Jag brinner för det här, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Monica Olofsson