Högre löner för poliser

15 november 2019 06:00

Allt fler poliser lämnar sina jobb: högre löner och bättre arbetsvillkor lockar dem till andra jobb. Enligt en artikel från SVT Nyheter slutade ungefär 460 poliser år 2018 för att byta till ett annat yrke. Det är en ökning med 281 sedan år 2012. Med en högre lön skulle fler poliser stanna kvar i yrket och tryggheten skulle öka i samhället.

I dag tjänar poliser i genomsnitt 25 000 kr i månaden. 25 000 kr i månaden för ett jobb där man varje dag riskerar sitt liv. I många polisers vardag ingår det hot, våld och kränkningar från andra personer. Det är även vanligt att man själv som polisbehöver ta till våld mot upprörda personer.

Dessutom krävs det mycket av polisen som enskild individ, man ska vara stark både fysiskt och psykiskt. Det händer att man upplever och får ta del av hemska saker.

För övrigt så arbetar polisen ofta på obekväma arbetstider: kvällar, nätter, helger och högtider. Då förekommer det ofta mer oroligheter och poliserna måste ta till större åtgärder för att klara sitt jobb. Vissa anser att man istället borde ge andra yrken en löneökning eftersom poliserna klarar sig på lönen de får. Men tänk på att utan poliser hade samhället aldrig fungerat. Poliserna gör en stor insats för den trygghet och ordning vi har i samhället.

De förhindrar och stoppar brottslighet. Poliser kan även ha en stor påverkan på unga som är på väg in i kriminalitet. Poliserna förtjänar mer för det hårda jobbet som utförs. Gör en insats för poliserna

genom att höja deras löner. På så sätt kan vi ge något tillbaka efter allt de har gjort för oss och vårt samhälle.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emilia