Mikaels anhöriga: Det känns bra att vara här

Försvunne Mikaels syster Helena Strömgren finns på plats i Notsel. Hon känner sig rörd över uppslutningen av människor som vill hjälpa till."Jag finner inga ord. Det känns fantastiskt att så många vill hjälpa oss".

Elina Sundqvist med sin mamma Helena Strömgren, syster till den saknade Mikael Simonsson. " Vi hoppas att helgens sök kan ge något resultat", säger Helena Strömgren.

Elina Sundqvist med sin mamma Helena Strömgren, syster till den saknade Mikael Simonsson. " Vi hoppas att helgens sök kan ge något resultat", säger Helena Strömgren.

Foto: Lena Leffler

Harads2020-10-10 16:10

Det är hennes dotter Elina Sundqvist, som utsetts till familjens presstalesperson när Mikael Simonsson försvann i juli. Familjen har också haft en egen facebooksida igång där man informerat om de insatser som görs för att hitta den saknade 45-åringen. Under lördagen fanns hans syster Helena Strömgren på plats som vanligt.

– Jag har försökt vara med i sökinsatsen i början, men inte nu längre. Det avråder också Missing People ifrån. Jag vill vara här som representant för familjen. Det känns bra för mig personligen också att vara med, säger hon.

Helgens sök är Missing Peoples sista insats för att hitta Helenas bror.

Hur känns det?

– Jag tycker det känns skönt att vi hinner det innan vintern.

I och med att fler personer söker efter Mikael både i vatten och överallt i terrängen så ökar chansen att hitta honom. Man söker också om på olika ställen.

– Det är alltid bra att det dubbelsöks. Jag tycker även det är bra att man söker i vatten. Polisen har visserligen haft dykare här men ingen som gått och sökt i vattnet som Missing People gör nu, säger Helena Strömgren.

 Hon säjer att det är en anspänning att vara på plats vid fiskestugan där hennes bror försvann.

– Givetvis är det blandade känslor så klart. Det är skönt att det är så mycket folk här så vi får fram ett resultat.Samtidigt som det finns en rädsla vad som då väntar, säger Helena Strömgren.

Hennes dotter Elina Sundqvist som hjälpt familjen att nå ut med sin vädjan som resulterat i den stora uppslutningen kom även till Notsel vid lunchtid på lördagen. 

– Jag är också som min mamma jättetacksam över all hjälp. När jag körde hit och såg alla bilar som stod här så började jag nästan gråta. Att så många tar av sin tid och kommer hit för att hjälpa oss.

– Vi har varit så få tidigare. Vilket kanske gjort att vi inte hittat någonting. Men är vi fler nu så kanske vi gör det. Vi hoppas verkligen att något kommer fram. Om det är ett spår, eller att man kanske hittar Mikael, säger Elina Sundqvist.

Hon var på plats för att stötta sin mamma Helena, men ville även se hur sökgrupperna jobbade på plats.

– Det hjälper en på något vis. Nu är det så länge sedan jag var här i Notsel. Jag var jätteledsen på väg hit, men när jag kommer fram så stänger man av sina känslor. Men det är tufft att vara här, säger Elina Sundqvist.

– Man befinner sig i en väldigt märklig situation men man är ju olika som person. För min del känns det skönt, precis som Elina säjer, att man ser med egna ögon vad som händer och sker. Istället för att bara sitta hemma och inte veta, säger Mikaels syster Helena Strömgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!