På lördagen var det dags för de första gästerna att ta plats i den nomadiska skogsrestaurangen Materia, som hade världspremiär i samband med att den nordiska gastronomifestivalen Stars du Nord hölls i Norrbotten.
Restaurangen ligger belägen på en hemlig plats – mitt ute i skogen någonstans i Harads.
Flera av gästerna blev hämtade i Mercedesbilar vid antingen Treehotel eller Artic Bath. De som tog sig dit på egen hand har fått koordinatorerna för platsen.
Några som var förväntansfulla var Helena Stjärnholm och Christina Walter från Boden, som väntade på att bli upphämtade vid Treehotel.
– Det ska bli jättespännande i och med att allt är hemligt, både maten och lokalisationen, säger Helena.
– Det ska bli en upplevelse, säger Christina.
Oscar Thorbjörnsrud och Natalia Ferreira från Norge skulle precis stiga in i en av bilarna – de såg fram emot kvällen men säger att de ännu inte vet så mycket om vad som kommer hända.
När bilarna vid 17-tiden åker mot restaurangen tog Norr Media rygg på dem. Efter 20 minuters färd rakt in i skogen kom vi fram till platsen. Där fick gästerna fortsätta en liten bit till fots tills de möttes av en rustik dörr i trä – här tog det stopp för Norr Media.
Bakom dörren ledde en spång gästerna genom lingonriset till skogssittningen. Vid dörren fick alla lämna sina mobiltelefoner i en korg innan de blev hälsade välkomna in av Star du Nords vd Caroline Thörnholm.
– Det känns fantastiskt. Vi har jobbat på den här idéen i snart ett år, sedan den förra utgåvan och ville nu ta den till naturen. Det hyperlokala konceptet går rakt igenom, säger hon.
Några som precis skulle stiga in var Ulf Nordlund och Semra Dedic från Stockholm.
– Det ska bli otroligt spännande att få äta lokalt och dricka lokalt, säger Semra.
– Vi ser verkligen fram emot att bli bortskämda, säger Ulf.
Daniel Gällman och Sandra Nedergård från Skellefteå såg också fram emot kvällen.
– Det jag har huggit på är att jag jobbar väldigt mycket och är väldigt intresserad av mat. Jag har velat äta på en Michelinkrog men det är långt bort och kräver mycket planering, så nu såg jag chansen, säger Daniel.
Klockan 18 anlände de sista gästerna och kvällen kunde börja – vad de fick uppleva vet än så länge bara de som var där.