"Vår målsättning är att det ska växa"

Svantes vilt och bär förvärvar Tegelbrukets hantverksmejeri. "De har gjort ett bra jobb som vi ska bygga vidare på. Vår målsättning är att det ska växa och skapa fler arbetstillfällen här i Harads", säger Andreas Renberg, vd för Svantes vilt och bär.

Emma och Sebastian Gröndal säljer Tegelverkets hantverksmejeri. (Arkivbild)

Emma och Sebastian Gröndal säljer Tegelverkets hantverksmejeri. (Arkivbild)

Foto: Lena Leffler

Harads2022-12-05 09:54

Bodenföretaget Tegelbrukets hantverksmejeri, som tillverkar hantverksglass av lokala råvaror, startades av Emma och Sebastian Gröndal 2020. Nu säljer de företaget.

– Då vi har heltidsjobb på sidan av Tegelbrukets samt ett till barn på väg så väljer vi att fokusera på det som är viktigast för oss, nämligen familjen, säger Emma Gröndal i ett pressmeddelande.

– Jag känner både Juan och Andreas sedan tidigare och arbetar med deras råvaror på daglig basis i mitt kockyrke. Jag känner mig extremt trygg med att de fortsätter driva Tegelbrukets då jag vet att dom lägger ner minst lika mycket kärlek i sina produkter, säger Sebastian Gröndal.

Från och med den 1 januari tar Svantes vilt och bär över företaget och fortsätter utvecklingen och driften i Harads. Möjligheten att ta över Tegelbruket kom lägligt.

– Vi har en lokal sedan tidigare där vi har låg nyttjandegrad och har tittat på hur vi kan använda den mer i tider då bärverksamheten minskar. Vi har bra möjlighet till samordningsvinster med vår övriga verksamhet och stor nytta av våra redan inarbetade säljkanaler, transporter med mera, säger Andreas Renberg, vd för Svantes vilt och bär.

Planen är att driva Tegelbruket vidare som ett eget inarbetat varumärke.

– Det är ett intressant bolag med bra kvalitet som passar oss och våra värderingar. De har gjort ett bra jobb som vi ska bygga vidare på. Vår målsättning är att det ska växa och skapa fler arbetstillfällen här i Harads, säger Andreas Renberg.

Svantes vilt och bär, Harads. (Arkivbild)
Svantes vilt och bär, Harads. (Arkivbild)
Tegelbruket

Tegelbrukets hantverksmejeri kommer att bedrivas i gamla ICA-lokalen i Bodträskfors. Överlåtandet sker från och med årsskiftet. Planen är att få igång produktionen under våren för att ha ett utbud redo inför sommaren 2023.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!