UtstÀllning om mannen som inspirerade till Treehotel

I samband med en fÄgelholkstÀvling utlyst av Treehotel hÄlls en utstÀllning med start nÀsta fredag om ornitologen och lÀraren, vars elever kom pÄ idén att bygga hotellrum i trÀden.

Treehotel har utlyst en fÄgelholkstÀvling. Första pris Àr en övernattning för tvÄ personer i ett speciellt trÀdrum.

Treehotel har utlyst en fÄgelholkstÀvling. Första pris Àr en övernattning för tvÄ personer i ett speciellt trÀdrum.

Foto: Mats Engfors

Harads2022-02-23 16:00

Treehotel har utlyst en fÄgelholkstÀvling och de tio bÀsta bidragen kommer att hÀngas som en fÄgelholksutstÀllning med nytta för det lokala fÄgellivet runt trÀdrummen. Vinnaren fÄr en övernattning i trÀdrum.

– Det hĂ€r Ă€r ett led i vĂ„rt stĂ€ndigt pĂ„gĂ„ende arbete med att frĂ€mja det lokala djur- och naturlivet hĂ€r. VĂ„r verksamhet bygger Ă€nda sedan starten pĂ„ naturupplevelser, hĂ„llbarhet och att vĂ€rna om naturen. Vi vill pĂ„ olika sĂ€tt bidra till att bland annat öka fĂ„gelpopulationen. Att uppmuntra andra att bygga holkar Ă€r ett sĂ€tt. Vi har ocksĂ„ en fĂ„gelmatningsstation dĂ€r vĂ„ra gĂ€ster kan se och fota fĂ„glar lĂ€ngs stigen upp till rummen. Det finns kikare i de nĂ€rliggande rummen sĂ„ att gĂ€sterna kan titta inifrĂ„n, berĂ€ttar Kent Lindvall, delĂ€gare och en av grundarna av Treehotel.

Ytterligare en satsning pÄ temat fÄglar Àr en utstÀllning om ornitologen Arne Blomgren. Han levde och verkade i Harads och gav bland annat ut böcker om lavskrika och sÄngsvan, men han var ocksÄ lÀrare, bibliotekarie och förelÀsare. Att nÄgra av hans elever kom pÄ idén att bygga hotellrum i trÀden och utveckla bygdens naturturism Àr kanske inte en tillfÀllighet, menar personalen pÄ Treehotel.

– Det hĂ€r Ă€r bara början, vi har betydligt fler och större idĂ©er för fĂ„gellivet hĂ€r pĂ„ omrĂ„det, sĂ€ger Kent Lindvall.

Fram till fredag den 25 februari kan bidrag till holktÀvlingen lÀmnas i kommentarsfÀltet pÄ Treehotels facebooksida dÀr tÀvlingen presenteras. Under Vinterfestivalen pÄgÄr röstningen och vinnaren koras i samband med invigningen av utstÀllningen om Arne Blomgren fredagen den 4 mars.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!