BBK Fotboll deltar i söket efter Mikael

Fotbollslaget BBKs A-lag åkte på söndagen till Notsel för att delta i söket efter försvunne Mikael Simonsson." Vi vill hjälpa till och tycker söket är en bra samhällsinsats", säger tränaren Ulf "Jussa" Sundqvist.

Här är några i BBK-gänget som åker till Notsel under söndagen för att delta i söket efter försvunne Mikael Simonsson. Totalt åkte laget upp med 16 personer.

Här är några i BBK-gänget som åker till Notsel under söndagen för att delta i söket efter försvunne Mikael Simonsson. Totalt åkte laget upp med 16 personer.

Foto: Björn Bråborg

Harads2020-10-11 09:42

På söndagen fortsatte söket efter försvunne Mikael Simonsson eftersom lördagens sökinsats var resultatlös. Ulf "Jussa" Sundqvist är en av tre tränare för BBK fotboll. Det var Ulf Sundqvist och sportchefen Magnus Carlsson som kom på idén med att hjälpa de anhöriga. Sedan fick fotbollslaget också hjälp av Boden Buss som sponsrade resan upp till Notsel. 

BBKs fotbollsgäng spelade bortamatch mot Morön, utanför Skellefteå och vann med 3-0. Det var sista bortamatchen för säsongen.

– Vi ligger två i serien och har Östersund hemma i sista seriematchen.  Dagen efter match brukar vi ta ett träningspass för att varva med. Nu tar vi det i skogen istället, säger tränaren Ulf "Jussa Sundqvist.

Han fanns med i gänget på 16 personer som tog bussen vid niotiden vid Boden Arena och anslut till söket i Notsel. Under söndagen är det planerat att 70 frivilliga ska vara på plats så man får ihop sex sökpatruller. Även BBK-gänget har fått föranmäla sig och är indelade i söklag.

–BBK har försökt få med oss andra föreningar också men de hade inte tid på grund av matcher eller annat. Vi ställer upp i alla fall för vi tycker det är en bra samhällsinsats. Mikael gillade ju idrott och var på hockey och fotboll, säger Sundqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!