Anhöriga: Vi har inte gett upp hoppet

Helena Strömgren,syster till den saknade Mikael Simonsson och hennes dotter Elina Sundqvist var på plats under lördagens sökinsats. Inga fynd gjordes i helgen. "Vi har inte gett upp hoppet att hitta Mikael", säger Elina Sundqvist.

Elina Sundqvist med sin mamma Helena Strömgren, som är syster till den försvunna Mikael Simonsson.

Elina Sundqvist med sin mamma Helena Strömgren, som är syster till den försvunna Mikael Simonsson.

Foto: Lena Leffler

Harads2020-10-11 18:30

Under lördagen träffade vi Helena Strömgren som var där hela lördagen. Hennes dotter Elina Sundqvist kom också förbi för att stötta sin mamma.

– Vi är tacksamma att så många är med och söker, säger Mikaels syster.

Helgens stora sök är troligen Missing Peoples sista insats i år för att hitta hennes bror. Men patrullerna, drygt 150 frivilliga, fördelat på två dagars sök hittade inga spår. Helena Strömgren var inte på plats på söndagen men familjen fick beskedet direkt av Missing Peoples verksamhetsledare när sökinsatsen avslutats.

– När man nu inte hittar några spår så måste vi anhöriga förlita oss på att polisen kommer fram till något nytt.Om det nu är så att Mikael åkt från stugan så kanske polisen måste jobba mer med att utreda den biten, säger Elina Sundqvist. 

Polisen har sagt åt familjen att området kring stugan skulle sökas av först innan man kunde gå vidare.

– Det är nu gjort.  Nu måste polisen titta på utredningen ett varv till. Från familjen sida ger vi aldrig upp. Även om han inte finns i Notsel kommer vi att fortsätta leta, säger Elina Sundqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!