Hellgren jobbade övertid

Martin Hellgren utnyttjade sin före lagkamrats misstag - nu vill han få bort svackorna för att nå maxkapacitet.

VINNAREN. Martin Hellgren avgjorde i förlängningen mot Luleå.

VINNAREN. Martin Hellgren avgjorde i förlängningen mot Luleå.

Foto: Lars-Göran Norlin

HAPARANDa/ISHOCKEY2014-08-06 22:16

Drygt en och en halv minut in i förlängningen är Luleå-målvakten Joel Lassinantti, som spelade i Asplöven i fjol, ute på vift och missar pucken när han ska slå bort den.

Det utnyttjar Asplövens Martin Hellgren – som rundar kassen och skjuter pucken i mål.

Asplöven besegrar Luleå Hockey efter förlängning.

– Han har otur där, får inte träff på pucken. Det är tråkigt när det händer en sån bra målvakt, det är tillfälligheter som avgör. Sånt händer i hockey, det är inget han ska grubbla över, säger Hellgren.

Den första kvarten i mittenperioden dominerade Luleå. Sen gjorde Jonas Berglund 2–3 och nyförvärvet Jacob Lagacé 3–3 innan den andra perioden var över.

– Man snackar mycket om momentum i hockey. Vi har får stunder och får lite flyt. Men flyt förtjänar man, och vi jobbar hårt för varandra för att få det. Det är en viktig faktor för oss resten av året, vi måste jobba hårt, säger Hellgren.

I måndags föll Asplöven med 1–3 mot CSKA Moskva. Nu vann de mot SHL-motstånd.

– Jag tycker inte att det är något stort styrkebesked. Det är träningsmatcher, Luleås första match. De har egentligen allt att förlora och vi har allt att vinna. Halva laget spelade med oss förra året, de har många nya spelare som ska anpassa sig och det är nya zoner. Så det är mycket nytt. Det är för tidigt att säga något än, men det är skönt att vinna för självförtroendet och ha något att bygga vidare på, säger Hellgren.

Hur stor kapacitet har ni?

– När det väl flyter på har vi oerhört stor kapacitet. Vi måste komma bort från våra svackor, vi måste kunna lita på varandra och inte överarbeta för att det ska kunna gå vägen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om