Niska-debatten: "Det skadar vårt parti"

Det interna s-kriget i Norrbotten fortsätter.Nu överklagas beslutet att inte välja in krysskungen Bengt Niska i landstingsstyrelsen. - Om fel blivit begångna ska samtliga på valkonferensen omedelbart avsäga sig sina uppdrag, skriver Tornedalens arbetarekommuner.

Foto:

Haparanda2010-11-15 09:35

Överklagan har skickats till Socialdemokraternas partistyrelse.
"Härmed begär vi att partistyrelsen utreder och prövar om företrädare för vårt parti agerat i strid med partiets stadgar", skriver Åke Johdet, Kurt Rosendahl och Roland Kempainen, ordföranden för Pajala, Haparanda och Övertorneås arbetarekommuner.
Flera frågor
De är mycket besvikna efter valkonferensens utröstning av Bengt Niska i slutet av oktober.
"Vi har sedan valkonferensen förgäves väntat på protokoll från valkonferensen. Vi har inte heller trots begäran om det fått ut protokollsutdrag, som visar vad som beslutats när det gäller anordnandet av valkonferensen", skriver de vidare.
S-topparna i Tornedalen kommer med flera frågeställningar.
"Är det rätt att ändra förutsättningarna för valkonferensen 36 timmar innan den ska genomföras? Är det korrekt enligt stadgarna att distriktsstyrelsen får majoritet på valkonferensen med sina 15 röster mot de av arbetarkommunerna valda 14 ombuden?", undrar de.
"Skadar vårt parti"
Nu uppmanar de partistyrelsen att skyndsamt utreda ärendet och "om fel blivit begångna se till att samtliga på valkonferensen utsedda till landstingsstyrelsen omedelbart avsäger sig sina uppdrag".
"Det som inträffar skadar vårt parti. Efter en historiskt stark valrörelse med mycket stor framgång i Tornedalen myglas i odemokratisk anda vår
kandidat till landstingsstyrelsen, Bengt Niska, bort på detta sätt. Det är inte så vi håller ihop vårt parti. Och det måste distriktsstyrelsen, med ordförande Karin Åström, ta ansvar för!".
Läs mer i tisdagens NSD!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om