Lokalodlat och ekologiskt

Hur kan man tillgodose den ökade efterfrågan på lokalproducerad mat diskuterades när LRF arrangerade ett möte.- Vi vill få kunskap och förståelse för varandras roller, säger Carin Kerttu, LRF:s kommun-grupp i Haparanda.

Åhörarna fick aktivera sig och skriva vad de vill se i Kalix i framtiden.

Åhörarna fick aktivera sig och skriva vad de vill se i Kalix i framtiden.

Foto: Kirsi Poikela

HAPARANDA2010-04-12 18:00

I går anordnade Lantbrukarnas riksförbund en träff i Palogården för att kommunens politiker och tjänstemän skulle få träffa handlare och producenter.
På dagordningen stod hur en tillgång av lokalodlad och ekologisk mat ska kunna tillgodoses i kommunen.
- Vi måste se hur vi kan samverka för att stimulera och öka den lokala produktionen. Alla vill få mer lokalproducerad mat, säger Carin Kerttu.
Eftersom den närodlade maten minskar och efterfrågan ökar är ekvationen svår att lösa. Det är framförallt kommunens upphandlingar med mindre leverantörer som Carin Kerttu säger kan vara ett sätt att lösa problemet. Men också ett intresse från yngre och möjligheter som erbjuds dem.
- Det krävs framförallt en framtidstro och en hel generation av producenter av lokala livsmedel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om