Restaurangen grundades av Albert Liu, som startade upp några år innan hans bror Edward Liu också flyttade till kommunen och de började driva den tillsammans. När vi träffar Edward har restaurangen precis öppnat för dagen och det dröjer inte länge innan de första gästerna kommer in igenom dörren.
– Jag ser väldigt ofta de som kommer hit med barn som är tonåringar, där föräldrarna själva varit våra gäster som tonåringar.
– Det blir lite som en bekräftelse på att man gjort ett någorlunda bra jobb.
Det var i början av 1980-talet som portarna till restaurangen slogs upp för första gången. Edward Liu berättar att hans bror jobbade i Luleå. I samband med det upptäckte han Haparanda där han ville testa marknaden. Men maten var inte en hit från början.
– Kinamaten var inte alls populär på den tiden. Det tog lite tid faktiskt.
Edward var i Haparanda på besök och beskriver restaurangen som segstartad.
– Lunchen tror jag kostade 19 kronor på den tiden, säger han.
Det var först några år senare som konceptet med den då lite annorlunda maten började löna sig.
– Efter det har det gått upp hela tiden, stadigt. Vi har nästan nått en optimal nivå men har kapacitet för mer produktion om vi skulle få det.
Det är inte bara matvanor som förändrats under åren restaurangen funnits utan även tekniken. Förutom att allt var på fysiskt papper vid starten beskriver Edward att kassan både såg och lät annorlunda. Nu sköts alla inköp, inventeringar och administration digitalt.
– Bara det där att gå över till PC var ett stort steg. Att övertyga varandra om att vi måste gå över till dataanvändning. Bara det steget kommer jag ihåg tog tid.
Edward tror att de klarat omställningar, tuffa år och motgångar genom att de är flera på restaurangen som jobbat tillsammans under en lång tid.
– Jag tror resultatet blev att vi lärde känna varandra mycket bättre. Vi insåg vilka styrkor och vilka svagheter alla hade. Då kunde vi jobba mer som ett lag.
Restaurangägaren berättar att Leilani, vid starten, var den första i sitt slag i östra Norrbotten, men att det sedan inte dröjde länge innan fler kinarestauranger öppnade i närområdet. Om Leilani bidrog till det är oklart.
– Det är svårt att säga om vi spelat en roll i det, men det har säkert inspirerat andra. Om man klarar sig i Haparanda kanske man klarar sig överallt.