Han åkte över 100 mil för att ta körkortet

Eduardo Alejandro drog upp till Norrbotten för att göra sin uppkörning i Haparanda.

Eduardo Alejandro reste till Haparanda för att ta körkort.

Eduardo Alejandro reste till Haparanda för att ta körkort.

Foto: Montage

Haparanda2024-06-13 12:00

Eduardo Alejandro är 21 år och bor i Stockholm. När han skulle ta körkort bestämde han sig för att göra delar av körkortsutbildningen under semestern – hela 1023 kilometer hemifrån. 

– Teoridelen genomförde jag i Stockholm, men uppkörningen gör jag på Jannes trafikskola här i Haparanda, berättar han. 

Upp till Norrbotten tog sig Eduardo Alejandro med tåg och buss. Han har bott på Haparanda Stadshotell och på ett vandrarhem i staden. 

– Det var en väldigt lång resa. Jag kom hit i lördags och planen är att åka hem på fredag, om jag blir godkänd på den stundande uppkörningen. 

Varför valde du att ta körkortet i just Haparanda?

– Det är lite svårare att klara uppkörningen i Stockholm eftersom det är så mycket trafik där. Dessutom har jag länge velat besöka norra Sverige. Jag tänkte att det här var ett bra tillfälle att faktiskt ta tag i det och åka hit, säger Eduardo Alejandro. 

Eduardo har, förutom att öva inför uppkörningen, hunnit åka över till Finland, sett sig omkring i Haparanda och besökt några stränder.

– Haparanda är en väldigt vacker stad. Det är också häftigt att så många här talar finska. Jag tror jag kommer åka tillbaka någon gång med mina vänner, då hinner jag göra lite mer än att bara köra bil, säger han med ett skratt. 

Han berättar att han funderar på att flytta till norra Sverige. 

– Jag gillar att det är lugnare här. Men jag får se, jag måste hitta ett jobb först. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!