Bara rosor när europachefen kom på besök

En arbetsplats med 32 anställda. En medelålder på 25 år där teknisk support ges till fem länder på fem språk imponerade på D-links europachef, Kevin Wen.

Nöjda chefer. Mats Brager vd för norra Europa, Fredrik Wuopio, platschef i Haparanda och europa-chefen Kevin Wen. FOTO: Susanne Jansson

Nöjda chefer. Mats Brager vd för norra Europa, Fredrik Wuopio, platschef i Haparanda och europa-chefen Kevin Wen. FOTO: Susanne Jansson

Foto: Susanne Jansson

HAPARANDA2010-06-29 06:00
D-links kundservicecentrum i Haparanda hade sin europachef, Kevin Wen, stationerad i London, på besök på måndagen.
Han var mycket nöjd med supportcentrumet som lotsar kunder i Sverige, Finland, Norge, Danmark, England på sina respektive språk.
Den stabila arbetsgruppen, kompetensen och kvinnor på tekniska sidan var några av de saker han lovordade.
- Kvinnor behövs. De har större tålamod och det är viktigt framförallt när kunder ska ta emot support via telefon, säger han.
Mjukare
Platschefen Fredrik Wuopio tycker också att det är viktigt att företaget har kvinnor som arbetar på den tekniska sidan
- Våra platsannonser har blivit något mjukare. Jag betonar att utbildningen står vi för. Det är inte tekniskt svårt, säger Wuopio.
IT-företaget D-link, med huvudkontor i Taiwan, har 2 500 anställda i 64 länder. I Europa har företaget 310 anställda varav 32 jobbar i Haparanda.
- Vi är det största kontoret i Europa, säger Fredrik Wuopio.
Nysatsning
Förutom support för sina nätverksprodukter sköts också garantiärenden på kontoret. Här testas också ny avancerad utrustning och en nysatsning är igång sedan en månad.
-  Vi har startat en säljavdelning och har nyanställt två personer, säger Mats Brager, vd för norra Europa.
Några fler nyanställningar är inte aktuella.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om