Anrikt café öppnar igen i ny regi

I Nya Konditoriets gamla lokaler öppnar nu ett nytt café: Konditoriet JoLa. "Efter en lång väntan har vi äntligen öppnat" säger Laura Kvist, en av två delägare.

Tvillingsystrarna Laura Kvist och Johanna Talvensaari öppnar upp det anrika caféet i ny tappning.

Tvillingsystrarna Laura Kvist och Johanna Talvensaari öppnar upp det anrika caféet i ny tappning.

Foto: Stefan Haapaniemi

Haparanda2020-05-25 14:00

Nya Konditoriet har funnits i Haparanda sedan slutet på 70-talet och var ett familjeföretag som gick i generationer. Men i slutet av 2018 bytte de ägare. Det drevs då med samma koncept som tidigare men i ny ägo.

I början av året såldes caféet vidare och nu byter konditoriet namn och öppnar igen i ny regi.

– Det känns mycket bra och efter en lång väntan så har vi äntligen öppnat, säger Laura Kvist.

Konditoriet drivs nu av tvillingsystrarna Laura Kvist och Johanna Talvensaari. Under våren har de jobbat med renovering och koncept av konditoriet.

– Vi har fått mycket hjälp av Britt-Marie Taskila som i många år drev Nya Konditoriet och även de som drev caféet innan oss, Sofia Koivisto och Eskil Hendriksen, har varit behjälpliga, säger hon.

Finns det någon tanke bakom namnet Jo La?

– Det är en blandning mellan våra namn, Johanna och Laura.

Systern Johanna Talvensaari jobbade under sommaren 2019 på Nya Konditoriet och det var när de gamla ägarna pratade om att sälja företaget som tvillingsystrarna kom på att de ville starta eget.

Är ni oroliga för hur det kommer gå med tanke på rådande situation i Sverige och världen?

– Nej. I början tänkte vi om vi ens skulle kunna öppna, men vi önskar att människor kommer hit och att de som kommer sköter hygienen. Vi har ju möjligheten att jobba mycket med take away också så det finns ju möjlighet att ta med fikat hem, säger Laura Kvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!