Vilket härligt lyft för kaninhoppningen

Emma Leikkainen satsar på de unga. Nu kan hon vinna pris för sitt engagemang i föreningen Aspen vi unga, Björka smådjursstall.

"Det finns inte många som henne och därför förtjänar hon att uppmärksammas för sitt engagemang. En solklar finalist", säger Glenn Hysén, ordförande för "Årets fan" om Emma Leikkainen.

"Det finns inte många som henne och därför förtjänar hon att uppmärksammas för sitt engagemang. En solklar finalist", säger Glenn Hysén, ordförande för "Årets fan" om Emma Leikkainen.

Foto: Herman Öberg

Haparanda kommun2020-01-09 14:15

På ett år har föreningen dubblat antalet medlemmar till 50. Nu lockar man till sig fler barn från förskolor och barn och ungdomar kommer på kvällarna för att ta hand om sina och andras djur. Smådjursstallet har fått nytt liv och mycket av det kan man tacka Emma Leikkainen för. 

Leikkainen har själv sju kaniner i smådjursstallet i Haparanda jämte hönorna, vaktlarna, hästarna, getterna, grisen och åsnan och spenderar mycket tid där. Men hon har också jobbat för att få in fler, framförallt barn.

En satsning på ungdomsverksamhet i föreningen har gjort att barn kommer till stallet på kvällarna – inte minst för att hoppa med sina kaniner.

Leikkainen är själv medlem i Norrbottens kaninhoppare och tävlar med alla sina kaniner. Nu har hon fått med sig ungdomar i Haparanda på tåget i en tävlingsgren som växer.

– Kaninhoppningen växer otroligt mycket och det kommer fram fler klubbar hela tiden. Vi funderar på att starta en egen klubb här i Haparanda också.

Emma Leikkainens jobb har inte gått obemärkt förbi. Nu kan hon vinna ett pris.

Det är spelbolaget Unibet som utser årets fan och årets föreningshjälte. Emma Leikkainen är en av finalisterna i kategorin föreningshjälte och har chansen att vinna 10 000 kronor och ett bidrag på 20 000 kronor till föreningen. 

– Jag blev överraskad och otroligt glad när jag hörde det. Om vi får de pengarna skulle det betyda mycket för föreningen.

På fredag offentliggörs vem som får utmärkelsen för 2019.

Kaninen Bob
Kaninen Bob
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!