"Den unga skidskytten från Piteå stod för ett sensationellt och oväntat genombrott under OS i Pyeongchang. Först slog hon till med sitt livs tävling när hon vann guldet i distansloppet. Sedan stod hon för en bragdupphämtning på sin sista stafettsträcka då hon förde Sverige från åttonde plats till en silvermedalj."

Vilken är din största drivkraft?

– Att hela tiden utvecklas. Jag utmanar mig själv och vill alltid bli bättre på det jag gör.

Vilken är din största bedrift?

– Jag måste väl säga OS-guldet. Jag hade ju aldrig varit på pallen i världscupen tidigare och så när jag hamnar på en pall så är det högst upp och i OS. Det var en fantastisk känsla. Jag sköt fullt och jag har aldrig åkt skidor så fort.

Vilken är din bästa egenskap?

– Jag är ambitiös och målmedveten.

Vad har OS-guldet betytt för dig?

– Det är mycket. Jag har fått ett helt annat självförtroende när jag vet vad jag kan. Sedan har det förändrat hur mitt liv ser ut vid sidan av träning och tävling. Jag har en hel del åtaganden. Men jag känner mig fortfarande som samma person.

Vad kan guldet ha betytt för Norrbotten?

– Oj! Någonting, hoppas jag i alla fall. Kanske att intresset för skidskytte ökat bland ungdomar. Och att folk fick glädjas åt en framgång.

Vad skulle det betyda om du blev Årets norrbottning?

– Det skulle betyda en hel del. Framför allt skulle det vara ett tecken på att det jag gjort uppskattas av er där hemma. Norrbotten kommer alltid vara hemma för mig.