Bergdahl och Boden väljer skilda vägar

Förra veckan skrev Carin Bergdahl en krönika i Extra, som tog rejäl snurr. Nu är hon inte välkommen längre och lämnar Boden Handboll.

Avstängd. Carin Bergdahl är inte längre välkommen i Boden Handboll efter att ha ifrågasatt varför hon varit bänkad i en krönika i Extra den 4 januari.

Avstängd. Carin Bergdahl är inte längre välkommen i Boden Handboll efter att ha ifrågasatt varför hon varit bänkad i en krönika i Extra den 4 januari.

Foto: Petra Älvstrand

Handboll2018-01-11 07:00

Boden Handbolls högernia Carin Bergdahl skrev en krönika i Extra den 4 januari där hon vädrade ett tungt 2017.

Både på och utanför planen. Bland annat har hennes mor drabbats av cancer och genomgår en strålbehandling i Umeå.

Samtidigt har Bergdahl haft det tufft att ta en plats i Bodentränaren Per Johanssons laguppställning.

Efter en rehabiliteringssommar och fullt återställd har lagets veteran fått syna mestadels av matchtiden från bänken.

”Det har varit en enormt kämpig säsong som började med att jag sa upp mig från min heltidstjänst för att min tränare ställde kraven att jag skulle vara på alla träningar trots att jag inte hade betalt som något heltidsproffs. ”Du kanske ska fundera om du ens kan spela handboll den här säsongen”; ekar fort­farande i huvudet”, skrev hon bland annat.

Den förre svenske förbundskaptenen Per Johanssons gick i taket (läs separat artikel) när han fick veta vad hans spelare hade skrivit.

Nu är hon inte längre välkommen i laget – och ser över sin handbollsframtid.

– Jag hade inte i min vildaste fantasi tänkt att det skulle bli så stort, säger Carin Bergdahl, 30.

Hur mår du?

– Visst har det varit kämpigt de senaste dagarna. Jag åkte ned till min mor i helgen i Umeå, säger Bergdahl och fortsätter:

– Handbollen har tidigare varit min ventil när det har varit tufft utanför, men som det varit under hösten har jag bara varit ledsen när jag kommit hem från träningarna.

Varför tror du att Per och klubben reagerat som de gjort?

– Jag vet faktiskt inte. Jag har inte gått till personangrepp och lyfte saker från 2017 i min krönika som jag ville lägga bakom mig.

Vad händer nu?

– Jag ser över mina alternativ att fortsätta spela handboll och det blir nog klart inom kort, säger Bergdahl, som nu lämnar Boden Handboll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om