Glädje i byn - macken får tidsfrist

Macken får tidsfrist och en ny intressent är på ingång. Det blir trots allt ett Gott nytt år i Hakkas. "Jag är inte orolig", säger Peter Nilsson som är med och kämpar för byns bensinmack.

Klipper kort. Bybor i Hakkas har redan börjat klippa OK-kortet. Men nu ser man en ljusning och ett nytt drivmedelsbolag har anmält sitt intresse.

Klipper kort. Bybor i Hakkas har redan börjat klippa OK-kortet. Men nu ser man en ljusning och ett nytt drivmedelsbolag har anmält sitt intresse.

Foto: Joakim Nordlund/PRESSPRO.se

Hakkas2015-12-30 17:32

Kallduschen börjar avta och Hakkasborna gör nu det mesta av att macken fått en tidsfrist. Det var under onsdagen som OK Norrbotten meddelade att man ansökt om en förlängning hos kommunens räddningstjänst. Än så länge har man endast fått ett muntligt svar, ett positivt sådant.

– Vi har ansökt om tillstånd fram till juni men väntar på ett skriftligt svar, säger Staffan Magnusson, vd för OK i Norrbotten.

Längre än så kommer OK inte att driva macken i byn. Men byborna har redan börjat råda på bot.

För Peter Nilsson, som ingår i en grupp i byn som kämpar för att behålla macken, var beskedet precis det de arbetat för.

– Jag och en till i gruppen har i uppgift att ta hand om nya distributörer och det finns redan en intressent, uppger han.

I dagsläget vill han inte namnge leverantören då det fortfarande kvarstår flera diskussioner i hur man kan gå till väga och vilka kostnader som är på tal. Men Peter Nilsson är inte orolig.

– Distributören är väldigt intresserad då de inte har några mackar i närheten. Jag är inte orolig över att vi kommer bli utan mack, berättar han.

Men trots att nyheterna om tidsfrist är goda känns sveket från drivmedelsjätten fortfarande av i Hakkas.

– En del har redan klippt OK-kortet och fler kommer det att bli. OK behöver inte vara rädda för att vi ska börja besöka deras mack i Gällivare. Där får de inga nya kunder, säger Peter Nilsson.

Detta har hänt:

Den 16 november meddelades boende i Hakkas om att OK-macken i byn stänger. Skälet till stängningen är att OK Norrbottens lagringstillstånd går ut sista december. För att skaffa ett nytt måste man göra investeringar, något som OK inte är beredda att göra. Reaktionerna lät sig inte vänta, och byborna började hitta lösningar för att rädda macken. Nu har man fått en tidsfrist på ett halvår och en aktör har anmält sitt intresse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om