Wok-fest på Sjöparksskolan

Skolmaten har sällan varit så uppskattad som när det bjöds på wokad kyckling, sallad och mangoefterrätt ute på skolgården.
–Bra mat, bättre kan det inte bli, säger eleven Albin Wahlström.

Foto:

GÄLLIVARE2013-09-06 15:57

Sjöparksskolan flödade av matglädje och septembersol när elever och personal bjöds på Chicken Fajitas, tortillabröd, salsasås och knaprig sallad. Kockarna Erik Brännström och Christer Edlund stod vid wokpannan och smaksatte lunchen med utvalda kryddor och glada leenden.

– Det är roligt att vara ute. Gällivare har varmare höstväder än Smygehuk, säger Erik Brännström som levererar smaksättning till kommunens skolor och äldreboenden.

Matglädje

Ja det blev en riktig wok-fest på Sjöparksskolan och eleverna uppskattade initiativet. "Skolmaten kan vara lite trist i vanliga fall men i dag var det toppen."

– Bra mat, bättre kan det inte bli, säger eleven Albin Wahlström.

Matlagets vd Anki Haglund vill skapa matglädje.

– Det är mysigt och kul. Vi måste lyfta vår skolmat lite mer. Det här är kanske inte våran vanliga skolmat precis, men borde kanske vara. Vi ska ha fokus på matglädjen, säger hon.

475 portioner

Under dagen serverades 475 portioner mot i vanliga fall 385.

– Alla är glada och nöjda. I eftermiddag kommer undervisningen att gå som en dans. Det stora kruxet med skolmaten är att den inte tillagas på plats utan värms upp. Vi märkte en försämring när man gick över till cook and chill. Men med kryddor och goda sallader kan maten förbättras. Palt och pasta med köttfärssås är elevfavoriter, säger läraren Maggie Koppari.

Elevernas deltagande i matrådet och projektet Matglädje har skapat en bättre måltidsmeny och matsituation. Detta vill Sjöparksskolan värna om.

– Det är supertrevligt och alla elever är jätteglada över det fina initiativet från företaget S:ta Maria och rektor Gun-Marie Wikman. Servering i det fria ute på skolgården uppskattas av alla, säger läraren Katinka Apelqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om