Wilma, 20, öppnar ny restaurang – "bredda utbudet lite"

Det råder hårda tider i restaurangbranschen men det avskräcker inte Gällivarebon Wilma Lindbäck från att öppna sushirestaurang i stan. "Tanken är att bredda utbudet lite och att vi ska ha något för alla", säger hon.

Återvändande Gällivarebon Wilma Lindbäck satsar på sushirestaurang i Altecos gamla lokaler.

Återvändande Gällivarebon Wilma Lindbäck satsar på sushirestaurang i Altecos gamla lokaler.

Foto: Linus Nilsson

Gällivare2020-11-19 21:00

De senaste fyra åren har Wilma Lindbäck varit bosatt i Piteå där hon pluggat djursjukvård, men nu har hon bestämt sig för att vända hem till hemstaden för att öppna restaurang.

– Det blev lite av en vändning där, säger hon.

Under studietiden jobbade Wilma Lindbäck extra på en sushirestaurang och efter examen fortsatte hon ett par månader på restaurangen innan hon valde att ta steget att flytta hem och starta eget.

– Jag älskar sushi och Gällivare har många pizzerior och hamburgerställen så det kändes som ett bra alternativ. Tanken är att bredda utbudet lite och att vi ska ha något för alla, säger hon.

Därför kommer det även finnas både vegetarisk och vegansk sushi på menyn.

– Det går att göra så mycket med sushi och det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna, säger hon.

Restaurangen ska öppna i Altecos gamla lokaler på Lassaretsgatan, och kommer att bli av det mindre slaget, mellan 50-60 kvadratmeter stor.

– Vi kommer främst att rikta in oss på takeaway nu i coronatider men tanken är att det ska kunna komma till ett par bord när läget ser bättre ut, säger hon. 

Det återstår ännu en del innan det är dags att öppna dörrarna till Wasabi, som restaurangen kommer heta.

– Nu inväntar vi maskiner och köksutrustning som beställts och vi kommer även att behöva anpassa lokalen till restaurangverksamhet. Förhoppningen är att kunna öppna till lucia, säger Wilma Lindbäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!