"Vi är väldigt upprörda över Reinfeldts politik"

I Gällivare tågade närmare 200 pensionärer i en demonstration som kräver "rättvis beskattning för pensionärer."- Borgarna har lagt pengar på valfläsk men det räcker inte, säger Sten Törgren, ordförande i PRO:s samorganisation.

Pensionärerna demonstrerar i Gällivare, för höjda pensioner och rättvis beskattning. FOTO: Marie Ridderström

Pensionärerna demonstrerar i Gällivare, för höjda pensioner och rättvis beskattning. FOTO: Marie Ridderström

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2010-04-20 06:00
- Inför valet måste vi pensionärer säga i från och jämställas med övriga verksamma i arbetslivet. Regeringens proposition om skattelättnader för pensionärer är ett hån, när vi vet att de prioriterar de välbeställda. Vi är en stor grupp och vi blir fler. Nu säger vi ifrån, ropar Laila Furskog, från en högtalarbil som leder demonstrationen genom snålblåsten på Storgatan.
I Gällivare medverkade Bertil Pääjärvi från PRO Norrbotten. Efter demonstrationen, som samlade närmare 200 pensionärer, blev det protestmöte i Folkets hus.
- Vi vill ha en rättvis beskattning på våra intjänade pensioner. En pensionär med en inkomst på 14 000 kronor betalar 700 kronor mer i skatt varje månad än en löntagare med samma inkomst. Klyftorna ökar och vi är väldigt upprörda över Reinfeldts politik. Budgetpropositionen i torsdags innebär en liten lättnad men det är valfläsk. 25 procent av valmanskåren är pensionärer och vi vill ha rättvisa, säger Bertil Pääjärvi.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om